Στον Δήμο Παύλου Μελά του νομού Θεσσαλονίκης οι νόμοι φαίνεται να έχουν καταπατηθεί και κάποιοι
Δύο μέτρα και δύο σταθμά για τους αθλητές του Δήμου Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης…κάνουν τα στραβά μάτια, είτε από αδιαφορία είτε για άλλους… λόγους. Χώροι του Δήμου που κανονικά θα έπρεπε να δίνονται σε όσους εκδηλώνουν ενδιαφέρον προκειμένου να αθληθούν, παραχωρούνται μόνο σε συγκεκριμένους συλλόγους.

Ας ξετυλίξουμε όμως το κουβάρι της κατάστασης που επικρατεί στον συγκεκριμένο Δήμο του νομού Θεσσαλονίκης και αφορά τον τομέα αθλητισμού (ενόργανη γυμναστική). Ο εν λόγω Δήμος έχει στην κατοχή του ένα γυμναστήριο με την ονομασία ΔΑΚ Ηλιούπολης, στο υπόγειο του οποίου στεγάζονται  το σωματείο Ολυμπιάδα Σταυρούπολης και ένας σύλλογος Ποντίων. Το πρώτο δραστηριοποιείται στον κλασικό αθλητισμό και κάνει χρήση του χώρου έπειτα από την παραχώρησή του από τον Δήμο Παύλου Μελά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον υπόγειο χώρο αυτού του κτηρίου ζητούν φιλοξενία σωματεία που δραστηριοποιούνται αθλητικά αλλά η πόρτα του Δήμου Παύλου Μελά παραμένει ανοιχτή μόνο για ένα συγκεκριμένο...

Τρία χρόνια αιτήσεις…
Μέχρι εδώ όλα καλά. Το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί έπειτα από άρνηση του Δήμου να παραχωρήσει
Πώς είναι δυνατόν να γίνεται χρήση δημόσιου χώρου μόνο από ένα αθλητικό σωματείο και να μην υπάρχει η δυνατότητα χρήσης από άλλο;το συγκεκριμένο χώρο και σε άλλα σωματεία τα οποία έχουν καταθέσει αίτηση, όπως άλλωστε έχουν δικαίωμα να πράξουν.

Αιτήσεις έχουν κατατεθεί από το 2014 (2015 και 2016) αλλά οι απαντήσεις που έχουν λάβει είναι αρνητικές ή έχουν απαντηθεί με τέτοιο τρόπο που έχουν αφήσει στον πάγο όλους αυτούς που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως δικαιολογία αναφέρεται το ωράριο λειτουργίας που είναι περιορισμένο αλλά αρκετό για ένα μόνο σωματείο.

Ο χώρος του ΔΑΚ Ηλιούπολης...

Δημότες δεύτερης κατηγορίας;
Ένα από τα Σωματεία που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και έχουν καταθέσει πρόταση για χρήση χώρων του Δήμου είναι το «Πυραμίς». Μέλος του Δ.Σ. το οποίο θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του εξέφρασε την απορία: «Από τη στιγμή που έχουμε έδρα στο Δήμο Παύλου Μελά και οι αθλητές μας είναι δημότες για ποιο λόγο δεν μας παραχωρούν  χώρο για να αθληθούν τα παιδιά μας»;

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δερμουτζίδης έδειξε να ξέρει αλλά και να αγνοεί αυτό που γίνεται πίσω από την πλάτη του ρίχνοντας το μπαλάκι αλλού..

Τι δήλωσε ο Δήμαρχος
Δεν χρειάζεται πολύ σκέψη για να καταλάβει ακόμα και ένας απλός πολίτης πως στο Δήμο Παύλου Μελά η αντιμετώπιση των πολιτών έχει να κάνει με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Το zougla.gr Ο Δήμαρχος της περιοχής Πάυλου Μελά  πέταξε αλλού το… μπαλάκιεπικοινώνησε με τον Δήμαρχο Δημήτρη Δερμουτζίδη ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά για το θέμα:

«Δεν αρνιόμαστε να παραχωρηθεί για κάποιο λόγο και γιατί έτσι μας κάπνισε. Δεν χωράνε άλλα παιδιά μέσα. Τα σωματεία της πόλης έχουν κάθε δικαίωμα να ζητούν χώρους. Νομίμως ζητούν όλοι αλλά δεν χωρούν».

Σε ερώτηση γιατί γίνεται συνεχώς παραχώρηση μόνο σε ένα σωματείο η απάντηση που πήραμε ήταν η εξής: «Πάρτε τον διευθυντή και ρωτήστε τον διευθυντή. Ότι μου εισηγείται η υπηρεσία στα πλαίσια του νόμου εγώ το πράττω».

Σε αυτό το χώρο θα μπορούσαν να συστεγάζονται περισσότερα από... ένα σωματεία όπως συμβαίνει σε όλους του Δήμους της χώρας εκτός από τον Δήμο Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης...

Θετικός ο διευθυντής αθλητισμού
Επικοινωνήσαμε με τον διευθυντή διεύθυνσης αθλητισμού Στάθη Αναστασιάδη ο οποίος έδειξε θετικόςΘετικός στον υγιή ανταγωνισμό και στα πολλά σωματεία…στο θέμα που έχει προκύψει και διατεθειμένος να βρει λύση: «Η διάθεση και χρήσης των γηπέδων κρίνεται από το δημοτικό συμβούλιο. Εγώ θα ήμουν θετικός να μπούνε όσα το δυνατόν περισσότερα για να δημιουργηθεί ένα καλό κλίμα. Δεν δίνουμε αποκλειστική παραχώρηση.

Εγώ είμαι θετικός σε οποιοδήποτε κομμάτι του αθλητισμού υπάρχει υγιής ανταγωνισμός και βοηθά το οποιοδήποτε άθλημα σε οποιοδήποτε χώρο».

Ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Λαλές δείχνει αρνητικός στο να παραχωρήσει το χώρο και σε άλλα σωματεία με την αιτιολογία πως δεν υπάρχουν ώρες. Γιατί άραγε δεν τις μοιράζει και εξυπηρετεί μονόπλευρα ένα μόνο σωματείο;

Αρνητικός ο Αντιδήμαρχος…
Το zougla.gr επικοινώνησε και με τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Δημήτρη Λαλέ ο οποίος ήταν κατηγορηματικά ξεκάθαρος πως δεν θέλει να βάλει νέα σωματεία στο γυμναστήριο ΔΑΚ Ηλιούπολης ενώ δήλωσε πως αν θέλει κάποιος άλλος μπορεί να το κάνει σε διαφορετικό χώρο.

Η έδρα του σωματείου βρίσκεται στο κτήριο του Δήμου...

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης