ΠΑΣΑΠ: «Επιτακτική ανάγκη να δοθούν από την ΕΣΑΠ wild cards για τη Volley League»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021, 18:35
ΠΑΣΑΠ: «Επιτακτική ανάγκη να δοθούν από την ΕΣΑΠ wild cards για τη Volley League»

Θέση υπέρ της χορήγησης καρτών ελευθέρας συμμετοχής (wild cards) σε ομάδες που θα μπορούσαν να προσφέρουν στο πρωτάθλημα της Volley League πήρε μέσω ανακοίνωσής του ο ΠΑΣΑΠ. Αίτημα για χορήγηση κάρτας ελευθέρας συμμετοχής στη Volley League της ερχόμενης σεζόν έχουν καταθέσει τα Γιάννενα και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΑΠ αναφέρει:

«Αποτελεί επιτακτική ανάγκη και ύψιστης σημασίας το να δοθούν από την ΕΣΑΠ wild cards σε ομάδες που μπορούν να προσφέρουν στη Volleyleague, με σκοπό την περεταίρω αναβάθμιση του πρωταθλήματός μας σε πανελλαδικό επίπεδο. Δε νοείται πανελλήνιο πρωτάθλημα α' εθνικής με επιχορήγηση από τυχερά παίγνια να έχει 8 ομάδες και να αποτελεί ουσιαστικά κλειστή λίγκα που φθάνει πλέον στα 3 χρόνια.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με την ΕΣΑΠ προ ημερών, μεταξύ πολλών άλλων ζητημάτων, συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα των wild cards.

Ο ΠΑΣΑΠ επιχειρηματολόγησε ουσιαστικά, μη έχοντας απέναντί του αποτρεπτικά αντεπιχειρήματα που θα καθιστούσαν μη υλοποιήσιμη αυτήν την ιδέα και μάλιστα η πλευρά της διοργανώτριας αρχής συμφώνησε πως οι 10 ομάδες ίσως να ήταν η καλύτερη λύση στη παρούσα φάση με τα απαραίτητα κριτήρια επιλογής. Στο τέλος, η πλευρά της ΕΣΑΠ άφησε να εννοηθεί πως το θέμα παραμένει ακόμα ανοικτό και ότι την απόφαση θα πάρει το ΔΣ της.

Είναι σαφές πως μιλάμε για ποιοτική αναβάθμιση του αθλήματος που κάθε φίλος του βόλεϊ αντιλαμβάνεται κι επιθυμεί. Η απόφαση είναι στα χέρια και μόνο του ΔΣ της ΕΣΑΠ. Οφείλουν να σκεφτούν τα οφέλη, τα πλεονεκτήματα και μακροπρόθεσμα την ανάπτυξη του αθλήματος.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα πράξουν το καλύτερο για το βόλεϊ και την Α1 εθνική κατηγορία».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021, 18:39