Η Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης) επιβεβαίωσε σήμερα το πρωί, κατά την 2η ηνμέρα του Πανελληνίου πρωταθλήματος στίβου Α-Γ της Πάτρας, αυτό που υποστήριζε εδώ και καιρό, πως είναι σε θέση να κυνηγήσει σπουδαία επίδοση στα 200 μέτρα. Η έμπειρη αθλήτρια τερμάτισε σε 23.22 (1,5) και έδειξε πως το απόγευμα θα κυνηγήσει την πρώτη κούρσα της καριέρας της κάτω από τα 23.00.

Εξίσου εντυπωσιακή ήταν και η νεάνιδα Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας), που επωφελήθηκε από το συναγωνισμό και τερμάτισε σε 23.83 (1,5) κι έτσι έγινε η πρώτη αθλήτρια της κατηγορίας της, που τρέχει την απόσταση κάτω από τα 24.00.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας ήταν 24.00 και ανήκε στην Ανδριάνα Φέρρα από τις 8 Ιουλίου του 2007. Η Εμμανουηλίδου δείχνει πως μπορεί να διεκδικήσει μια καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, αλλά και στο Παγκόσμιο της ίδιας κατηγορίας, που θα γίνει αργότερα στη σεζόν. Η αθλήτρια της Κατερίνας Αλεξοπούλου το πρωί του Σαββάτου πέτυχε ατομικό ρεκόρ στα 100 μ. με 11.61.

«Όσο πάει μου αρέσουν όλο και περισσότερο τα 200 μέτρα, παρόλα αυτά πιστεύω πως στα 100 μ. είμαι καλύτερη. Είμαι πολύ χαρούμενη για αυτή τη επίδοση. Είμαι αρκετά κουρασμένη, ωστόσο το απόγευμα θα προσπαθήσω για το καλύτερο και ότι βγει. Ο στόχος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι να κάνω καλές εμφανίσεις και στις δύο αποστάσεις. Δεν ξεχωρίζω κάποιο από τα δύο αγωνίσματα», είπε η Εμμανουηλίδου με το τέλος της κούρας.

Στην δεύτερη προκριματική σειρά των 200 μ., η Κατερίνα Δαλάκα (ΑΕΚ) τερμάτισε σε 23.78 και βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ. Χαλαρή κούρσα έκανε η Ειρήνη Βασιλείου (Αμεινίας Μεσογείων) με 23.99 (-0,1) στην τρίτη σειρά, ενώ κοντά στο ρεκόρ της έτρεξε η Μαρία Γάτου (ΠΑΟΚ), που ήταν τρίτη στην πρώτη σειρά με 24.01.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 19χρονος Γιάννης Καριοφύλλης (ΓΑΣ Σκάλας) ήταν ο πρωταγωνιστής στον προκριματικό των 200 μ. Ανδρών. Ο αθλητής του Θύμιου Βέργου τερμάτισε πρώτος στην δεύτερη σειρά σε 21.36 και έπιασε το όριο για τις δύο μεγάλες διοργανώσεις της κατηγορίας του, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20. Ο Καριοφύλλης βελτίωσε και το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο ήταν 21.41 από το 2019.

Ο Παναγιώτης Τριβυζάς (ΟΣΦΠ) ήταν νικητής στην πρώτη σειρά με 21.44 και το απόγευμα θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο, ενώ ο Γιάννης Γρανιτσίωτης (ΓΟ Παλάσκας) στην 2η με 21.59. Ο 19χρονος το απόγευμα θα επιδιώξει να κυνηγήσει τα όρια για τις διοργανώσεις της κατηγορίας του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης