Στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Πάλης 2020 βρίσκεται η Μαρία Πρεβολαράκη. Η Κυρία της ελληνικής Πάλης σήκωσε τη σημαία μας ψηλά και θα διεκδικήσει αύριο το χρυσό μετάλλιο.

Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια όλων των εποχών έδειξε με το καλημέρα ότι δεν… αστειεύεται και η αποχή από την ενεργό δράση της έχει δώσει μεγάλα… κίνητρα. Στα προημιτελικά επικράτησε με 4-0 της Τουρκάλας Γετγκίλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά. Εκεί αντιμετώπισε την Σιντάκοβα. Δεν άφησε, όμως, κανένα περιθώριο στην σπουδαία Λευκορωσίδα νίκησε με 4-0 κι έφτασε στον τελικό με αντίπαλο την Ζάσινα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τελικός των 53κ. θα διεξαχθεί αύριο το απόγευμα και οι δύο αθλήτριες είχαν μοιραστεί το Νοέμβριο στο διεθνές τουρνουά της Πολωνίας το χάλκινο μετάλλιο. Μάλιστα τότε η Πρεβολαράκη την είχε κερδίσει με 3-0.

Η Κυρία της ελληνικής Πάλης επιστρέφει στα μετάλλια και βάζει τέλος στην… κακοδαιμονία της ελληνικής αποστολής στη διοργάνωση. Η ψυχολογική της φόρτιση, άλλωστε, πριν τους αγώνες ήταν μεγάλη. Ο αδερφός της Γιώργος, λίγες ώρες πριν διαγνώστηκε με κορωνοϊό, όπως και ο Γιώργος Πιλίδης, ενώ ο Μιχάλης Ιωσηφίδης τραυματίστηκε στα ρεπεσάζ.

Παρόλα αυτά η Πρεβολαράκη έμεινε συγκεντρωμένη, δεν άφησε κανένα περιθώριο στις αντίπαλές της και έφτασε πανηγυρικά στον τελικό. Ανεξάρτητα τι θα γίνει αύριο η Μαρία έχει ήδη εξασφαλίσει μια θέση στο βάθρο και ευχή όλων να φορέσει το χρυσό μετάλλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην άλλη ελληνική συμμετοχή της ημέρας ο Μιχάλης Ιωσηφίδης στάθηκε άτυχος.  Ο Έλληνας πρωταθλητής τραυματίστηκε στα πλευρά στο παιχνίδι με τον Ντζουζουπβέκοφ (Κιργιζία) και αποσύρθηκε. Δύο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα το σκορ ήταν 2-2. Ο Ιωσηφίδης είχε τραυματιστεί λίγο νωρίτερα. Έσφιξε τα δόντια, αλλά δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τον αγώνα κι έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο στα 97κ..

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης