Ο εκπληκτικός στίβος του Αιγαίου, οι ομορφιές των ελληνικών νησιών, και μία διαδρομή σχεδιασμένη από ιστιοπλόους για ιστιοπλόους, αποτέλεσαν κίνητρα για να ενδιαφερθούν ιστιοπλόοι από όλο τον κόσμο για το «AEGEAN 600». Ο αγώνας που θα διοργανώσει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Αττικής, από τις 2 έως τις 10 Ιουλίου, θα είναι 600 ναυτικών μιλίων, χωρίς στάση, και ο στόχος των διοργανωτών είναι να γίνει θεσμός ώστε, κάθε χρόνο, να αναδεικνύει και να διαφημίζει τις ιδανικές συνθήκες για ιστιοπλοΐα που υπάρχουν στην Ελλάδα αλλά και τις ομορφιές της χώρας. Στη διοργάνωση θα πάρουν μέρος σκάφη από 16 χώρες. 

Οι αρχικές δηλώσεις συμμετοχής ξεπέρασαν τις 70 αλλά οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν σε όλο τον κόσμο λόγω της πανδημίας, με απαγορεύσεις εισόδου στη χώρα, καθώς και το γεγονός ότι η Διώρυγα της Κορίνθου παραμένει κλειστή κ.λπ., δεν επέτρεψαν σε όλα τα πληρώματα να βρεθούν στις 4 Ιουλίου, στην εκκίνηση, μπροστά από τον Ναό του Ποσειδώνα, στο Σούνιο. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις πληρωμάτων από 12 σκάφη, τα οποία, παρόλο που είχαν πληρώσει το αντίτιμο της συμμετοχής, δεν δέχτηκαν να πάρουν τα χρήματα και ζήτησαν να «κατοχυρώσουν» το δικαίωμα συμμετοχής για την επόμενη χρονιά. Η Οργανωτική Επιτροπή δέχτηκε μηνύματα από ιστιοπλόους από Αμερική, Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία, οι οποίοι ζήτησαν λεπτομέρειες για την επόμενη διοργάνωση ώστε να προγραμματίσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο σχεδιασμός της διαδρομής έχει γίνει από ομάδα ιστιοπλόων που γνωρίζει τις προσδοκίες των συναθλητών τους σε έναν αγώνα τέτοιου επιπέδου. Έτσι, οι αγωνιζόμενοι θα απολαύσουν εντυπωσιακές, γεμάτες εικόνες, διελεύσεις από την Καλντέρα της Σαντορίνης, αλλά και δύσκολα, γεμάτα προκλήσεις, περάσματα μέσα από τα στενά της Κω και των Μυκόνου-Δήλου.

Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνων είναι ένας από τους καλύτερους Race Officer στον κόσμο, ο Αθανάσιος (Σούλης) Παπαντωνίου, με εμπειρία από τέσσερις ολυμπιακές διοργανώσεις. «Αγώνες 600 ναυτικών μιλίων γίνονται σε όλο τον κόσμο. Κακώς ως χώρα αφήσαμε να περάσει τόσος καιρός. Ευτυχώς που βρέθηκε ο ΠΟΙΑΘ και έκανε αύτη τη μεγάλη προβολή και διεθνή κινητοποίηση. Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό. Θα πρέπει ο αγώνας να γίνει θεσμός. Στην Ελλάδα έχουμε ιδανικές καιρικές συνθήκες και έναν πανέμορφο στίβο. Οι εικόνες που θα συντροφεύουν τους αγωνιζόμενους από τη στιγμή που θα φύγουν από το Σούνιο θα είναι μοναδικές» δήλωσε ο κ. Παπαντωνίου. Ο Έλληνας Race Officer, μετά τη διοργάνωση του «AEGEAN 600», θα μεταβεί στο Τόκιο καθώς στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα είναι επικεφαλής στον στίβο που θα αγωνίζονται  τα 49er και τα 49erFX.

Στο «AEGEAN 600» θα πάρουν μέρος σκάφη διαφορετικών κατηγοριών, ιστιοφόρα από 30 έως 70 πόδια. Η διαδρομή του στόλου θα είναι κατά το μεγαλύτερο διάστημα της κούρσας στο Νότιο Αιγαίο διότι αυτή την εποχή υπάρχουν καλύτερες συνθήκες για ιστιοπλοΐα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χορηγοί του AEGEAN 600 είναι o Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, η Olympic Marine και η D. KORONAKIS S.A. Τη διοργάνωση υποστηρίζουν η HELMEPA, η SEABORNE Shipbrokers, η ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ, η X-Yachting, η μπύρα Νήσος και ο ΝΑΥΤΙΛΟΣ. Προμηθευτές του αγώνα είναι η KosmoRide, ο Γρηγόρης Μικρογεύματα και ο KORRES παρέχοντας προϊόντα στους αγωνιζόμενους καθώς και υπηρεσίες απαραίτητες για την διεξαγωγή της διοργάνωσης. Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ και η ΕΡΑ ΣΠΟΡΤ, η εφημερίδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, η αθλητική εφημερίδα SPORtime, τα περιοδικά ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ και BOATS & YACHTING Guide, καθώς και το HELLENIC DAILY NEWS NY.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης