Η Ισπανία θα είναι η αντίπαλος της εθνικής υδατοσφαίρισης νέων γυναικών, στον αυριανό (16/10, 19:00) τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Νετάνια. Με μία αντεπίθεση στην τελευταία περίοδο του δεύτερου ημιτελικού, η ιβηρική ομάδα επικράτησε της Ιταλίας με 14-12 (αν και έχανε στη μεγαλύτερη διάρκεια των τριών πρώτων οκταλέπτων) και πλέον στέκεται ως το τελευταίο εμπόδιο, στο δρόμου του “γαλανόλευκου” συγκροτήματος προς την κορυφή του βάθρου. Πρώτο σκόρερ των Ισπανίδων ήταν η Μαρία Παλάσιο με τέσσερα τέρματα, ενώ από τρία πρόσθεσαν η Έλενα Καμαρένα και η Έλενα Ρουίθ.

Να σημειωθεί ότι το μετάλλιο που εξασφάλισε ήδη η εθνική νέων γυναικών στη Νετάνια, είναι το έκτο για την ελληνική υδατοσφαίριση μέσα στο 2021! Πέρα από το ιστορικό ασημένιο της εθνικής ανδρών στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, αλλά και το χάλκινο της ομάδας του Θοδωρή Βλάχου στο World League, στο βάθρο των αντίστοιχων Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων ανέβηκαν επίσης τα αντιπροσωπευτικά εφήβων (ασημένιο), νεανίδων (ασημένιο) και παίδων (χάλκινο), ενώ οι κορασίδες στη δική τους διοργάνωση ήταν τέταρτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μόνο που λείπει, δηλαδή, από τη φετινή… συλλογή είναι το χρυσό, που θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν αύριο στη Νετάνια τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου και της Ευτυχίας Καραγιάννη, απέναντι στην Ισπανία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης