Ώρα για νέα πρωταθλήτρια στο Australian Open

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2023, 10:59
Ώρα για νέα πρωταθλήτρια στο Australian Open

To βέβαιο είναι ότι το τρόπαιο του Australian Open θα σηκώσει κάποια παίκτρια για πρώτη φορά στην καριέρα της. Αλλά από εκεί και πέρα... τίποτα άλλο δεν είναι βέβαιο!

Έλενα Ριμπάκινα (Νο.25) και Αρίνα Σαμπαλένκα (Νο.5) μονομαχούν αυτή την ώρα στη Rod Laver Arena και οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη.

Δύο παίκτριες με πολύ βαριά χτυπήματα, πολύ βαρύ σερβίς, με παιχνίδι που μπορεί να τους φέρει το καλύτερο, αλλά μπορεί να τους φέρει και το χειρότερο.

Η 23χρονη από το Καζακστάν, πάντως, κέρδισε πριν από έξι μήνες το Wimbledon και φαίνεται να ακολουθεί... τον ίδιο δρόμο. Δείχνει, δηλαδή ότι τώρα που έχει βρει τη φόρμα της, δύσκολα μπορεί να βρεθεί αντίπαλος που να τη σταματήσει.

Ασταμάτητη, όμως, είναι στα... χαρτιά και η Σαμπαλένκα, που θα παίξει για πρώτη φορά σε τελικό Grand Slam. Έχει φέτος δέκα νίκες σε ισάριθμους αγώνες και δεν έχει χάσει ούτε σετ.

Πέρα από αυτό, έχει και την παράδοση με το μέρος της, αφού σε τρεις αγώνες με τη Ριμπάκινα έχει τρεις νίκες.

Ό,τι και να γίνει πάντως, η Καζάκα έχει εξασφαλίσει την πρώτη της είσοδο στο Top 10 του κόσμου, ενώ η Σαμπαλένκα επιστρέφει στο Νο.2.

Ο αγώνας καλύπτεται τηλεοπτικά από το Eurosport 1, όπως και ο μεγάλος τελικός των ανδρών την Κυριακή (29/1).

Πηγή: SDNA

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2023, 10:59