Στη διοργάνωση, με Μεγάλο Χορηγό τον ΟΠΑΠ, συμμετείχαν αθλητές από Βερμούδες και Εκουαδόρ μέχρι Αυστραλία

Χιλιάδες δρομείς από όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη έδωσαν δυναμικό παρών στον Virtual Μαραθώνιο Αθήνας 2020, στέλνοντας μήνυμα νίκης απέναντι σε κάθε αντιξοότητα. Η διοργάνωση, η οποία πραγματοποιήθηκε με εικονική μορφή, έχοντας τον ΟΠΑΠ ως Μεγάλο Χορηγό για ακόμη μια χρονιά, συγκέντρωσε συνολικά 6.700 συμμετοχές από όλο τον κόσμο. Ανάμεσά τους ήταν δρομείς από τις Βερμούδες, το Εκουαδόρ, τη Γουατεμάλα, την Ιορδανία, την Ινδονησία, μέχρι και την Αυστραλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συμμετέχοντες, παρ΄ ότι δεν είχαν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στην Αθήνα για να διανύσουν την κλασική διαδρομή ή τις αποστάσεις των 5 και 10 χιλιομέτρων, έτρεξαν με ασφάλεια στη χώρα διαμονής τους, κατέγραψαν την επίδοσή τους στην ειδική εφαρμογή «Athens Marathon and Half» και τώρα αναμένουν το Μετάλλιο του Virtual Μαραθωνίου Αθήνας 2020.

Η ταυτότητα των συμμετεχόντων

Ο Virtual Μαραθώνιος της Αθήνας ξεκίνησε στις 8 Νοεμβρίου και ολοκληρώθηκε στις 27 Νοεμβρίου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δρομείς που πήραν μέρος στη φετινή διοργάνωση προέρχονταν κυρίως από την Ευρώπη, αλλά και από Αμερική, Ασία, Αφρική και Ωκεανία, εκπροσωπώντας συνολικά 57 χώρες. Σύμφωνα με στοιχεία του ΣΕΓΑΣ, το 75% των δρομέων ήταν Έλληνες και το 25% ξένοι συμμετέχοντες. Δύο στους τρεις ξένους δρομείς ήταν Ευρωπαίοι και ένας στους τρεις από άλλες ηπείρους. Το 66% των συμμετεχόντων ήταν άνδρες και το 34% γυναίκες. Το 39% των συμμετεχόντων επέλεξε την απόσταση 5 χιλιομέτρων, το 36% δήλωσε τα 10 χιλιόμετρα, ενώ ένας στους τέσσερις μαραθωνοδρόμους έτρεξε την κλασική διαδρομή των 42.195 μέτρων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης