«Ο Τζόκοβιτς είναι ψυχικά κλονισμένος, όμως δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη στο τένις»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022, 18:33
«Ο Τζόκοβιτς είναι ψυχικά κλονισμένος, όμως δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη στο τένις»

«Ψυχικά κλονισμένος» μετά την απέλασή του από την Αυστραλία είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς, σύμφωνα με έναν από τους προπονητές του, τον Σλοβάκο Μάριαν Βάιντα, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε σήμερα από τη σλοβακική αθλητική εφημερίδα «Sport».

Ο Βάιντα είπε ότι «είναι ξεκάθαρο ότι έχει δεχθεί ένα ψυχολογικό πλήγμα, ότι θα τον πονάει για πολύ καιρό και είναι ξεκάθαρο ότι δύσκολα θα βγάλει αυτό που συνέβη από το κεφάλι του», αλλά συμπλήρωσε: «Ωστόσο, γνωρίζω πολύ καλά τον παίκτη μου. Ο Νόβακ είναι δυνατός, επίμονος και δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη στο τένις».

Στη συνέχεια Βάιντα επέκρινε το γεγονός ότι έχει ανακοινωθεί από τώρα, πως για να αγωνιστεί κάποιος στα ακόλουθα Grand Slam, πρώτα στο Rolland Garros (Γαλλία) και μετά στο Wimbledon (Ηνωμένο Βασίλειο), θα πρέπει να έχει εμβολιαστεί κατά της Covid-19.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι σημαντικό να ανακοινωθεί κάτι για τουρνουά που θα διεξαχθούν τον Μάιο, όταν ο κόσμος δεν ξέρει τι θα συμβεί με την πανδημία τον επόμενο μήνα», είπε ο προπονητής.

«Δεν θέλω να υποτιμήσω την κατάσταση, είναι πολύ σοβαρή, αλλά ποιος είναι ο σκοπός να το συζητήσουμε τώρα, τον Ιανουάριο;» αναρωτήθηκε ο προπονητής του Τζόκοβιτς, ο οποίος δεν ήταν μαζί του στη Μελβούρνη.

Ο Βάιντα, ο οποίος προπονεί το Σέρβο τενίστα από το 2006, εναλλάσσεται με τον Κροάτη Γκόραν Ιβανίσεβιτς όταν συνοδεύει τον Τζόκοβιτς σε μεγάλα τουρνουά.

«Ακόμα και στο σπίτι μου, στη Μπρατισλάβα, δεν μπορούσα να κοιμηθώ, γιατί δεν μπορούσα να πιστέψω ότι κάτι τέτοιο ήταν δυνατό», τόνισε . «Ήταν μια πολιτική διαδικασία. Αυτό θα έχει σίγουρα σημαντικές συνέπειες. Θα είναι δύσκολο να επιστρέψει από αυτό. Ήταν επίσης μια παραβίαση της ιδιωτικής του ζωής, της οικογένειάς του», συμπλήρωσε ο Βάιντα.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022, 18:34