Ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής, με επιστολή του προς τα σωματεία και τις ΕΑΣ της ομοσπονδίας, ανακοίνωσε κι επίσημα την υποψηφιότητά του για την προεδρία στις προσεχείς αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης.

«Ό,τι και να γίνει θα είμαι εκεί, θα είμαι υποψήφιος και θα ηγηθώ σαν πρώτος μεταξύ ίσων στις αρχαιρεσίες του ΣΕΓΑΣ», τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Σεβαστής, ενώ εξαπέλυσε παράλληλα επίθεση κατά των στελεχών της «Κίνησης για την Αναγέννηση του Κλασικού Αθλητισμού», που ανακοίνωσε τα ονόματα όσων την στηρίζουν και την απόφασή τους να διεκδικήσουν τη διοίκηση της ομοσπονδίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιστολή Σεβαστή σε σωματεία και ΕΑΣ:

«Η επανεκκίνηση της Κοινωνίας και της Οικονομίας συνοδεύτηκε από την εμφάνιση της κρυπτόμενης μέχρι σήμερα Αντιπολίτευσης της Διοίκησης του ΣΕΓΑΣ.

Χωρίς αρχηγό, αλλά με ένα άθροισμα ετερογενών στοιχείων που περιλαμβάνει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Στελέχη και Μέλη όλων των παρόμοιων αντιπολιτευτικών κινήσεων που εμφανίστηκαν στις τελευταίες τέσσερις εκλογικές διαδικασίες του ΣΕΓΑΣ.

– Διοικητικά και Τεχνικά στελέχη της αμαρτωλής Διοίκησης του 1997 που μας κληρονόμησαν έλλειμμα 1,5 δισ. δραχμές (5 εκ.€) την ίδια περίοδο που έδιναν ή απολάμβαναν παχυλούς μισθούς.

– Αισχρούς συκοφάντες καταδικασμένους από την ψήφο των Σωματείων, των προπονητών, ή τα Ελληνικά Δικαστήρια.

– Γυρολόγους που απομακρύναμε από τον χώρο για συστηματική αλλοίωση επιδόσεων ή θέματα ηθικής τάξεως ή δεοντολογίας, που τολμούν να μιλάνε για αξιοκρατία, μεζούρα, χρονόμετρο και ήθος στο Στίβο.

Το μωσαϊκό συμπληρώνουν οι παραπονεμένοι, κάποιοι αχάριστοι και οι καλοπροαίρετοι ή αφελείς. Φωτεινές εξαιρέσεις οι παλιοί Πρωταθλητές τους οποίους τιμάμε και τους καλούμε να συνεχίσουν να φθάσουν μέχρι την κάλπη και να ζητήσουν την ετυμηγορία των Σωματείων, χωρίς όμως να επιτρέψουν την εργαλειοποίησή τους από τους επιτήδειους ή τα πολιτικά και κομματικά γραφεία.

Οι θέσεις τους; Τις προσυπογράφουμε, γιατί είναι δικές μας.

Πρώτα–πρώτα γιατί εμείς κάναμε πράξη τα περισσότερα από αυτά και δεύτερον γιατί οι στόχοι και οι διεκδικήσεις μας είναι διακηρυγμένες, γνωστές και επίκαιρες!

Γιατί, επίσης, εμείς έχουμε δώσει εξετάσεις και μάλιστα επανειλημμένες και επιτυχημένες στα “μαθήματα”:

– Συνέπειας Λόγων και έργων.

– Ανεξαρτησίας και Αποτελεσματικότητας.

– Οραμάτων και Προοπτικής.

– Νοικοκυριού και Διαφάνειας.

Κτίσαμε και διατηρούμε:

– Ισχυρή, ζωντανή σχέση με την Κοινωνία, την Αυτοδιοίκηση και τους θεσμούς.

– Αξιοπιστία και αποδοχή από τον χώρο της οικονομίας και της Αγοράς.

– Αξιοποίηση των ιδίων πόρων για την δημιουργία θεσμών Διεθνούς εμβέλειας και

– Προγράμματα στήριξης Αθλητών, Προπονητών και Σωματείων, μοναδικά σε όλο το φάσμα του Ελληνικού Αθλητισμού.

Τέλος, έχουμε κατακτήσει την πλήρη αποκομματικοποίηση του χώρου, κατοχύρωση της Αυτονομίας και της Ανεξαρτησίας μας απέναντι στην εκάστοτε πολιτική εξουσία, με την οποία επιδιώκουμε τη συνεργασία για την επίλυση των προβλημάτων και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας.

Δεν κάναμε όμως ποτέ, δεν κάνουμε, ούτε θα κάνουμε Δημόσιες σχέσεις ή εκπτώσεις στις διεκδικήσεις μας απέναντι στην Πολιτεία. Γι’ αυτό μας εμπιστεύεται διαχρονικά η συντριπτική πλειοψηφία των Σωματείων και γι’ αυτό θα μας εμπιστευθεί ξανά, παρά τις αδυναμίες ή τα λάθη μας.

Ολοκληρώνοντας αυτό το σημείωμα θέλω να στείλω και ένα προσωπικό μήνυμα σ’ αυτούς που διαδίδουν ότι “φεύγω” ή υπονοούν ότι θα επιχειρηθεί και άλλη νομοθετική παρέμβαση που θα με αποκλείσει από τις αρχαιρεσίες:

Ό,τι και να γίνει θα είμαι εκεί, θα είμαι υποψήφιος και θα ηγηθώ σαν πρώτος μεταξύ ίσων στις αρχαιρεσίες του ΣΕΓΑΣ, για την ανανέωση της εμπιστοσύνης της συντριπτικής πλειοψηφίας των Σωματείων στα Μέλη του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και την ενίσχυση με νέα πρόσωπα που θα οδηγήσουν το σκάφος του ΣΕΓΑΣ, στη νέα τετραετία».

*Ο Βασίλης Σεβαστής διετέλεσε πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ από τον Ιούνιο του 1997 μέχρι τον Ιανουάριο του 2017 και από τον Απρίλιο του 2007 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2012, οπότε αποχώρησε για να αναλάβει μέχρι σήμερα ο Κώστας Παναγόπουλος, ενώ ο ίδιος πήρε τη θέση του γενικού γραμματέα, την οποία διατηρεί μέχρι σήμερα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης