Ο ιατροδικαστής Γρηγόριος Λέων ορίστηκε, με απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, νέος διοικητής του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ), αντί του παραιτηθέντα Παναγιώτη Σκανδαλάκη. Ο κ. Λέων αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου «Sapienza» της Ρώμης, κατέχει τρία Master (MSc) και είναι Διδάκτωρ (PhD) της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εκπαιδεύτηκε στην Ιατροδικαστική στην Ελλάδα και στη Φλόριντα, διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει υπάρξει επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης και της Ρώμης, καθώς και Καθηγητής στην Αστυνομική Ακαδημία της Ελληνικής Αστυνομίας. Για το επιστημονικό του έργο έχει τιμηθεί με υποτροφίες από την UNESCO και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι εκλεγμένος πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας από το 2014, εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ιατροδικαστικής και μέλος του Δ.Σ του Ελληνικού Οργανισμού Φαρμάκων. Έχει διατελέσει και μέλος της Επιτροπής Ειδικών του ΕΣΚΑΝ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης