Η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά μετά από 19 χρόνια το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κολύμβησης ΟΠΕΝ κατηγορίας, από τις 9 έως τις 12 Ιουνίου, και στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας άρχισαν ήδη οι προετοιμασίες για την κορυφαία εγχώρια διοργάνωση της πισίνας. Κεντρικό ρόλο σε αυτές κατέχει το μέλος του Δ.Σ. της ΚΟΕ και υπεύθυνος του αθλήματος (μαζί με τον Νίκο Ξυλούρη), Γιάννης Νάτσιος, ο οποίος σε δηλώσεις του χαρακτήρισε «πρόκληση» τη διεξαγωγή των αγώνων στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο, δεδομένων και των ιδιαίτερων συνθηκών που προκαλεί η πανδημία.

«Είναι πρόκληση αλλά και μεγάλη ευθύνη για τη νέα διοίκηση της ΚΟΕ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το πρωτάθλημα της ΟΠΕΝ δεν είναι μια απλή διοργάνωση, είναι το μεγαλύτερο γεγονός της κολύμβησης σε εθνικό επίπεδο» τόνισε ο Γιάννης Νάτσιος και συνέχισε: «Έχουμε σίγουρα πολλές δυσκολίες να αντιμετωπίσουμε, με μεγαλύτερη φυσικά την πανδημία που πλήττει τη χώρα μας. Παρ΄ όλα αυτά, με οργάνωση και μεθοδικότητα, θα δημιουργήσουμε την καλύτερη διοργάνωση που έχει να γίνει στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία 19 χρόνια. Θέλουμε να αποδείξουμε ότι και η Θεσσαλονίκη είναι ικανή να φέρει εις πέρας μεγάλες εκδηλώσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Θεσσαλονίκη έχει φιλοξενήσει συνολικά πέντε φορές το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κολύμβησης, με πρώτη το 1983 και τελευταία το 2002. Πέρυσι, που η διοργάνωση «έσπασε» σε δύο τμήματα λόγω περιοριστικών μέτρων, φιλοξενήθηκαν στο Ποσειδώνιο οι αγώνες για τα σωματεία της Βόρειας Ελλάδας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης