Απόστολος Βουλγαρίδης

Όπως έχουμε πει και σε προηγούμενα δημοσιεύματα μας, οι Έλληνες, πάντα είχαμε ταλέντο στο Γαλλικό μπιλιάρδο. Αν και στις μέρες μας, το άθλημα δεν είναι τόσο διαδεδομένο στο ευρύ κοινό, καθώς έχουν κλείσει πάρα πολλές μικρές αίθουσες που ήταν στις γειτονιές μας, παρ’ όλα αυτά, το «μπιλιαρδικό dna» υπάρχει ακόμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και η τεράστια δεξαμενή παικτών που υπήρχε, έχει εκλείψει και μόνον κάποιες εκατοντάδες μυημένων ασχολούνται ενεργά με τις τρεις μπάλες του μπιλιάρδου, παράγονται αποτελέσματα, κόντρα σε όλες τις πιθανότητες για διεθνή επιτυχία. Ένα λαμπρό παράδειγμα των επιτυχιών αυτών, ο Δημήτρης Σελεβεντάς, που αγωνίζεται στο τρίσποντο.

Αυτή την στιγμή που μιλάμε, πρωταθλητής Ευρώπης στους έφηβους -U17-, στο τρίσποντο είναι ο Δημήτρης Σελεβεντάς, ο οποίος σε ηλικία 16 ετών, την Άνοιξη του 2019 πήρε το χρυσό μετάλλιο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το εντυπωσιακό βιογραφικό του Δημήτρη.

Είναι συνολικά 4 φορές Έλληνας πρωταθλητής νέων, με την πρώτη κατάκτηση στα 11 του το 2013

15η θέση σε ηλικία 11 ετών (!!!) στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων που έγινε στην Κόρινθο

 Τα τελευταία 3 αγωνιστικά χρόνια κατέχει -πριν από τον κορωνοιό-, τον τίτλο του Έλληνα πρωταθλητή νέων.

 Το 2018 στο Ronchin της Γαλλίας κατέκτησε 2 τρίτες θέσεις και στις δύο κατηγορίες που συμμετείχε U17 και U21 αντίστοιχα.

 Το 2019 κατέκτησε την 1η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην κατηγορία U17

Δεν συμμετείχε, δυστυχώς, την αντίστοιχη χρονιά στην U21 μιας και δεν μπορούσε να λάβει άδεια από το σχολείο του, λόγω του ότι, διαλύθηκε η Ομοσπονδία μπιλιάρδου (λόγω… περικοπών στις επιχορηγήσεις, αφήνοντας στον “αέρα” δεκάδες άριστους αθλητές που συνεχίζουν μόνοι τους την προσπάθεια, στα πλαίσια της Ένωσης Παικτών Μπιλιάρδου), οπότε το Υπ. Παιδείας δεν μπορούσε να χορηγήσει την σχετική άδεια.

Όσον αναφορά την σημερινή του κατάσταση, ο Δημήτρης Σελεβεντάς μας είπε:

«Eίχα αποχή 6 μηνών λόγω καραντίνας καθώς και μαθητικών υποχρεώσεων. Ξεκίνησα προετοιμασία για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Τσεχία τον Αύγουστο, και βρίσκομαι σε πολύ καλή κατάσταση, όμως λάβαμε μήνυμα πριν 3 εβδομάδες ότι το πρωτάθλημα θα αναβληθεί, και αναμένω πλέον το παγκόσμιο πρωτάθλημα τον Νοέμβριο στην Ολλανδία.

Η εξέλιξη μου δεν είναι διακριτή ακόμα, ο λόγος είναι ότι αλλάζω στυλ παιχνιδιού και αυτό απαιτεί αρκετές θυσίες σε συνήθειες και προσπαθώ να προσαρμόσω καινούργια πράγματα στον τρόπο παιχνιδιού μου. Υπάρχει όμως βελτίωση στο παιχνίδι μου και στις αποδόσεις μου».

Εδώ θα πρέπει να πούμε, ότι η απραξία τόσων μηνών των παικτών λόγω της καραντίνας, έχει φέρει μεγάλο πλήγμα στην προπόνηση των αθλητών του μπιλιάρδου. Η απραξία αυτή, αφήνει έντονα τα σημάδια της, μιας και πρόκειται για άθλημα απόλυτης ακρίβειας που επιτυγχάνεται μετά από πολλά χρόνια συνεχούς άσκησης και η όποια απραξία πηγαίνει, πολύ πίσω τους αθλητές. 

Επίσης, οι αίθουσες μπιλιάρδου και οι λέσχες, που αθλούνται οι παίκτες, αντιμετωπίζουν τραγικές οικονομικές δοκιμασίες, με τον κίνδυνο του “λουκέτου” να παραμονεύει. Θα πρέπει λοιπόν, το κράτος να επιτρέψει άμεσα την λειτουργία αυτών, έστω με περιορισμούς, και να μην τα έχει στην ίδια κατηγορία με τα καφέ μπαρ. Όσο για την ανασύσταση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπιλιάρδου, δεν χωράει συζήτηση ότι πρέπει να γίνει άμεσα…

Δείτε από το zougla.gr τον τελικό:

 

Δείτε την απονομή μεταλλίων και την ανάκρουση του Εθνικού ύμνου:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης