Ο Βρετανός Μο Φάρα, τέσσερις φορές «χρυσός» Ολυμπιονίκης στο στίβο, παραδέχθηκε ότι η συμμετοχή του στον Μαραθώνιο του Λονδίνου τον Οκτώβριο, θα είναι καθοριστική για να διαπιστώσει εάν θα συνεχίσει να αγωνίζεται ή θα αποσυρθεί.

«Έχω ακόμα τη θέληση, είμαι έτοιμος να δουλέψω και να τρέξω μίλια; Ναι» είπε ο Φάρα στη βρετανική εφημερίδα «Daily Mirror».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η αλήθεια είναι ότι γερνάω λίγο και μερικές φορές το σώμα σου, δεν σου επιτρέπει να κάνεις κάποια πράγματα» συνέχισε ο 39χρονος αθλητής, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι δεν θα επιστρέψει ξανά στον στίβο και πως δεν θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αυτό το καλοκαίρι.

«Έχω ακόμα τη θέληση μέσα μου και, όσο υπάρχει, δεν νομίζω ότι πρέπει να σκεφτώ να σταματήσω. Αλλά ας είμαστε ρεαλιστές, μπορεί το σώμα μου να το κάνει;» αναρωτήθηκε.

Ο Φάρα, νικητής στα 5.000 και 10.000 μέτρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 και του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016, τερμάτισε 3ος στον πρώτο του Μαραθώνιο, αυτόν του Λονδίνου το 2018, και στη συνέχεια κέρδισε την ίδια χρονιά αυτόν του Σικάγο με επίδοση 2:05.11.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επέστρεψε, όμως, στο στίβο το 2020, με την ελπίδα να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αλλά χωρίς επιτυχία.

«Αυτή η απόφαση να αποσυρθώ μπορεί να προέλθει μόνο από εμένα, όχι από τον μάνατζέρ μου, ούτε από τη γυναίκα μου ή τα παιδιά μου» παραδέχθηκε ο Φάρα.

Πριν από τον Μαραθώνιο του Λονδίνου, που είναι προγραμματισμένος για τις 2 Οκτωβρίου, ο γεννημένος στη Σομαλία αθλητής θα συμμετάσχει στο Big-Half, τον ημιμαραθώνιο του Λονδίνου που έχει προγραμματιστεί για τις 4 Σεπτεμβρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης