Του Θοδωρή Δεσποίνη

Η ομάδα πόλο του Παναθηναϊκού πετυχαίνοντας το απόλυτο των νικών και στην τελική φάση του πρωταθλήματος της Α2 επέστρεψε θριαμβευτικά στην φυσική της θέση, στην κορυφαία κατηγορία. Το απόγευμα  της Δευτέρας ο Παναθηναϊκός κέρδισε στον τελικό του πρωταθλήματος τον Άρη με 13-8 κατακτώντας την πρώτη θέση. Η άνοδος είχε έρθει μία μέρα πριν όταν κέρδισε στον ημιτελικό  δύο φορές τον Νηρέα Χαλανδρίου με 9-6 και 10-7 αντίστοιχα το πρωί και το απόγευμα(!) της Κυριακής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρχιτέκτονας της επιτυχίας αυτής ο προπονητής του τριφυλλιού Μιχάλης Λαζαρίδης, ο οποίος ξεκίνησε την χρονιά δουλεύοντας στο Τελ Αβίβ και την ολοκλήρωσε ειδυλλιακά με την άνοδο του Παναθηναϊκού  στην Α1.Για την επιτυχία αυτή αλλά και το μέλλον του τμήματος μίλησε στο zougla.gr ο (γέννημα θρέμμα) πράσινος κόουτς.

-Κάνατε την υπόθεση άνοδο να φαντάζει εύκολη. Ήταν  πράγματι έτσι;

«Η αλήθεια είναι ότι σε μερικά παιχνίδια δεχθήκαμε πίεση. Στην Α΄φάση κερδίσαμε δύσκολα τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, ενώ στην Β΄φάση κερδίσαμε με γκολ στο τελευταίο δευτερόλεπτο τον Ο.Φ.Θ. Τελικά κάναμε 12 νίκες σε 12 παιχνίδια και πήραμε την πρώτη θέση που μας άξιζε. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Ήταν σημαντικό ότι η ομάδα μας ήταν μια παρέα. Αν δεν έχεις σε μια ομάδα καλό κλίμα και η… Μπαρτσελόνα να είσαι μπορεί να μην τα καταφέρεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Ανέλαβες την ομάδα τον Μάιο έπειτα σε μια δύσκολη ,λόγω πανδημίας, σεζόν. Θα πρέπει να ήταν δύσκολα…

«Ήμουν λίγο τυχερός γιατί την ημέρα που ανέλαβα ‘’άνοιξε’’ ο αθλητισμός και επιτράπηκε να αρχίσουν οι προπονήσεις. Τους περισσότερους παίκτες τους ήξερα έτσι ξεκίνησα κανονικά προετοιμασία σαν να ήταν το ξεκίνημα της σεζόν ,έχοντας μπροστά μου δύο μήνες για την τελική φάση. Είναι γεγονός ότι αυτό το σταμάτα-ξεκίνα δεν μπορεί να το διαχειριστεί εύκολα ο αθλητής ιδιαίτερα πνευματικά. Εμείς τα καταφέραμε γιατί δουλέψαμε αλλά είχαμε και έμπειρα παιδιά στην σύνθεσή μας».

-Παίξατε τα διπλά αποφασιστικά ματς με τον Νηρέα πρωί και απόγευμα της ίδιας μέρας(!) Τι πρόλαβες να κάνεις ανάμεσα στα δύο ματς;

«Αυτό το σύστημα νομίζω προτιμήθηκε από το μονό παιχνίδι για λόγους δικαιοσύνης. Για να μην αδικηθεί δηλαδή η καλύτερη ομάδα αν έχει ένα άτυχο ματς. Προσωπικά είδα τον Νηρέα σε βίντεο και έπειτα μίλησα  στους παίκτες για κάποια πράγματα που είχα δει. Δεν είπα πολλά  για να μην τους κουράσω. Βλέπεις  τα παιδιά ήταν ήδη φορτισμένα  πνευματικά και σωματικά από την προσπάθεια που έκαναν στο πρώτο ματς».

– Μπορεί η καλή δουλειά στις υποδομές να αποδειχτεί όπλο του συλλόγου για μια καλή πορεία στην Α1;

«Είμαι στον σύλλογο γύρω στα 20 χρόνια και ξέρω ότι ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να δαπανήσει πολλά χρήματα. Η δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες είναι καλή. Έχουμε 4-5 παίκτες  με συμμετοχή στην εθνική εφήβων και άλλους 4-5 με συμμετοχή στην εθνική παίδων. Εγώ φέτος έδωσα ευκαιρία σε παιδιά γεννημένα το 2004 να παίξουν στην βασική ομάδα. Σε αυτά τα παιδιά πρέπει ο σύλλογος να δώσει χώρο και χρόνο, αφού τα πλαισιώσει με 5-6 έμπειρους ποιοτικούς παίκτες που θα βοηθήσουν να ανέβει επίπεδο η ομάδα και να σταθεί στην Α1.Όσο μεγαλώνουν αυτά τα παιδιά τόσο θα ανεβαίνει η ομάδα. Αυτό πρέπει να γίνει και όχι απότομες κινήσεις όπως το να έρθει κάποιος ,να βάλει πολλά χρήματα, να παραμεληθούν οι υποδομές και όταν αυτός ο κάποιος φύγει η ομάδα να ξαναπέσει. Δεν χρειαζόμαστε λύσεις ‘’φωτοβολίδες’’ γιατί οι φωτοβολίδες… σκάνε».

-Εξίσου δυνατά όπλα μπορεί να αποδειχθούν ο κόσμος του τριφυλλιού και η διοίκηση…

«Η διοίκηση του ερασιτέχνη είναι δίπλα μας και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ο πρόεδρος κ. Μαλακατές και ο αντιπρόεδρος κ. Βρανόπουλος ταξίδεψαν στην Θεσσαλονίκη για να μας στηρίξουν στην Α΄φάση  του πρωταθλήματος. Αλλά και στην τελική φάση άνθρωποι της διοίκησης κατέβηκαν μέχρι και στον πάγκο για να εμψυχώσουν την ομάδα. Όσο για τον κόσμο ,αυτή είναι η δύναμη του Παναθηναϊκού. Πρέπει οι φίλαθλοι να στηρίξουν το οικοδόμημα και να γραφτούν όλοι μέλη στον ερασιτέχνη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης