Η Μαρία Σάκκαρη σημείωσε μεγάλη νίκη με 2-1 σετ (7-5, 6-7, 6-2) απέναντι στην Ελίζ Μέρτενς και προκρίθηκε στη φάση των «16» του Ρολάν Γκαρός. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια με επιμονή και μαχητικότητα λύγισε την βελγίδα (Νο. 15 στην παγκόσμια κατάταξη) και στην επόμενη φάση του γαλλικού γκραν σλαμ θα αντιμετωπίσει την Σοφία Κένιν, Νο 4 στο ταμπλό του τουρνουά.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Η Βελγίδα αιφνιδίασε τη Σάκκαρη και πέτυχε μπρέικ στο πρώτο γκέιμ, ωστόσο η Ελληνίδα απάντησε άμεσα και ισοφάρισε στο τέταρτο σετ σε 2-2. Σε ένα αμφίρροπο πρώτο σερ οι δύο τενίστριες έφτασαν στο 5-5, με την Σάκκαρη να προηγείται 6-5 και να κλείνει το σετ με μπρέικ (7-5).

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Το δεύτερο σετ είχε ακριβώς τον ίδιο ρυθμό με το πρώτο. Ο Μέρτενς πέτυχε μπρέικ για δεύτερη φορά στο πρώτο γκέιμ, όμως η Σάκκαρη βρήκε άμεσα την απάντηση και ισοφάρισε 1-1 στο δεύτερο. Μετά το ισόπαλο 6-6 το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ. Τα double fault της Ελληνίδας έδωσαν ισχυρό πλεονέκτημα στην Βελγίδα που με 7-2 έφτασε στο 7-6 και ισοφάρισε τα σετ σε 1-1.

 

Στο τρίτο και τελευταίο σετ η Σάκκαρη είχε σειρά να κάνει μπρέικ στο πρώτο γκέιμ. Αυτό της έδωσε τεράστια ώθηση, την ώρα που έκοψε την ψυχολογία της Μέρτενς. Η Ελληνίδα προηγήθηκε 3-1 και με νέο μπρέικ έφτασε στο 4-1 αρχικά και στο 5-1 στη συνέχεια. Κάπου εκεί όλα κρίθηκαν (6-2) και η Σπαρτιάτισσα προκρίθηκε στους «16» του Ρολαν Γκαρός με 2-1 σετ.  

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης