Μετά από μία συναρπαστική μονομαχία που διήρκησε 2 ώρες και 34 λεπτά ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο 6) επιβλήθηκε την Πέμπτη με 2-1 σετ (7-6, 4-6, 6-3) του Αμερικανού Μάρκος Χιρόν (Νο 67) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Mallorca Championships (ΑΤΡ 250).

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ο αγώνας

Στο πρώτο σετ έγινε μεγάλη μάχη, με τους δύο τενίστες να υπερασπίζονται το σερβίς τους στα πρώτα τέσσερα games (2-2).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια ο Τσιτσιπάς κρατώντας το σερβίς του δύο φορές και κάνοντας break ενδιάμεσα έφτασε να προηγηθεί με  4-2.

Εντούτοις σε εκείνο το σημείο ο Αμερικανός αφυπνίστηκε και κερδίζοντας τρία συνεχόμενα games έκανε την ανατροπή, παίρνοντας προβάδισμα με 5-4.

Στη συνέχεια το ματς ήταν στην κόψη του ξυραφιού με τους δύο τενίστες να υπερασπίζονται το σερβίς τους και να φτάνουμε σε ισοπαλία 6-6.

Έτσι κλήθηκαν να λύσουν τις διαφορές τους στο τάι μπρέικ, όπου έγινε μεγάλη μάχη, με τον Τσιτσιπά πάντως να επικρατεί με 7-5, κατακτώντας, έστω και δύσκολα, το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο σετ μολονότι ο «Στεφ» πήρε το προβάδισμα με love game, εν συνεχεία η απόδοσή του έπεσε κάπως με αποτέλεσμα το παιχνίδι να είναι αρκετά ισορροπημένο.

Με το σκορ να είναι στο 3-3 ο Αμερικανός άγγιξε το break όμως ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έστω και δύσκολα κράτησε το σερβίς του.

Δεν συνέβη όμως κάτι αντίστοιχο και στο ένατο game, όπου ο Χιρόν κατάφερε να σπάσει το σερβίς του Στέφανου, κάνοντας το 5-4.

Έτσι ο Αμερικανός έβαλε τις βάσεις για να πάρει το σετ, το οποίο εν τέλει κατέκτησε με love service game (6-4), ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο τρίτο σετ ο Τσιτσιπάς κατάφερε να «σπάσει» το σερβίς του Χιρόν και να προηγηθεί 5-3, ενώ στο αμέσως επόμενο γκέιμ δεν επέτρεψε στον Αμερικανό να «απαντήσει» με break και πήρε το σετ και τη νίκη-πρόκριση στους «4».

Ο αντίπαλος του Τσιτσιπά στους «4» του τουρνουά της Μαγιόρκα είναι ο Μπενζαμέν Μπονζί. Ο 26χρονος Γάλλος, ο οποίος είναι Νο 56 στον κόσμο, νίκησε στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης τον Γερμανό Ντάνιελ Αλτμάιερ με 6-3, 6-4.

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης