Το «άστρο» του Στέφανου Τσιτσιπά έλαμψε και στη Μασσαλία, με τον Έλληνα τενίστα να νικά την Κυριακή στον τελικό 7-5, 7-6 τον Μιχαήλ Κουκούσκιν, κατακτώντας έτσι την πρώτη θέση στο τουρνουά Open 13 Provence.
Aυτός είναι ο δεύτερος σημαντικός τίτλος της καριέρας του Έλληνα τενίστα, μετά από αυτόν στη Στοκχόλμη, με τον 20χρονο πρωταθλητή να βρίσκεται πλέον στο Νο 11 της παγκόσμιας κατάταξης, που θα ανακοινώσει τη Δευτέρα η ATP, όντας παράλληλα σε «απόσταση βολής» από την πρώτη δεκάδα του πλανήτη.
Aξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τους 250 βαθμούς, ο Τσιτσιπάς θα βάλει στην τσέπη μετά από αυτή τη νίκη και το ποσό των 115.235 ευρώ!

Επόμενος σταθμός για τον Στέφανο είναι το Ντουμπάι, όπου θα ξεκινήσει την πορεία του την Τρίτη, όταν και θα μονομαχήσει με τον Αυστραλό Ματ Έμπντεν.


H απονομή

Ο αγώνας
O Έλληνας τενίστας σέρβιρε πρώτος και, κρατώντας σχετικά άνετα το σερβίς του, κατέκτησε το πρώτο game, με τον 31χρονο αντίπαλό του να απαντά κάνοντας το 1-1, πριν ο Στέφανος ανακτήσει το προβάδισμα (2-1).
Στο τέταρτο game του πρώτου σετ έγινε μάχη με τον Καζάκο τενίστα να ισοφαρίζει με δυσκολία σε 2-2.

Το ξεκίνημα του τελικού:

Ακολούθησε το 3-2 από τον Τσιτσιπά με love service game, ενώ με τον ίδιο τρόπο ο Κουκούσκιν έφερε τα games πάλι σε ισορροπία (3-3).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Έλληνας τενίστας κατέκτησε το έβδομο game με συνοπτικές διαδικασίες, ανακτώντας το προβάδισμα (4-3), με τον αντίπαλό του να υπερασπίζεται το σερβίς του ισοφαρίζοντας σε 4-4, βλέποντας όμως στη συνέχεια τον Στέφανο να κάνει το 5-4 με τον τέταρτο άσο του στον τελικό.

Εν συνεχεία ο Κουκούσκιν ισοφάρισε σε 5-5, με τον Τσιτσιπά να αντιδρά άμεσα, κάνοντας το 6-5, για να κατακτήσει εν συνεχεία το πρώτο σετ, εν μέσω αποθέωσης.

Στο δεύτερο σετ ο Έλληνας τενίστας κατέκτησε το πρώτο game με love service game, ο Κουκούσκιν έκανε το 1-1, ωστόσο με ευκολία ο Τσιτσιπάς πήρε εκ νέου το προβάδισμα (2-1).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια ο τενίστας από το Καζακστάν ισοφάρισε σε 2-2, ενώ με break έκανε το 3-2. O Kουκούσιν με άσο κατέκτησε και το έκτο game (2-4), ο Τσιτσιπάς μείωσε (3-4), ωστόσο ο 31χρονος πήρε το όγδοο game (3-5).

Σε εκείνο το σημείο πάντως ο Στέφανος έδειξε τα τεράστια ψυχικά του αποθέματα και, βγάζοντας πάθος και ψυχή στο κορτ,  ισοφάρισε σε 5-5 και προηγήθηκε με 6-5, για να κατακτήσει το σετ στο τάι μπρέικ με 7-5.

Το τέλος του αγώνα:
Τσιτσιπάς: «Ήταν σαν να αγωνίζομαι στο σπίτι μου»
Οι Έλληνες που βρέθηκαν στο πλευρό του Στέφανου Τσιτσιπά στη Μασσαλία έκαναν τον 20χρονο θριαμβευτή του τουρνουά ATP 250 να αισθάνεται σα να αγωνίζεται… σπίτι του, όπως ο ίδιος τόνισε μετά το νικηφόρο τελικό.

«Ο κόσμος της Γαλλίας αγαπάει πραγματικά το τένις, ένα χειροκρότημα σε όλους σας. Ήταν μια απίστευτη εβδομάδα για μένα στη Μασσαλία, αλλά και για τον Μικαΐλ», είπε αρχικά ο Τσιτσιπάς και πρόσθεσε:

Η επιταγή που αναγράφει τα χρήματα που κέρδισε ο Τσιτσιπάς μετά τη νίκη του στο τουρνουά της Μασσαλίας
«Ευχαριστώ επίσης τους Έλληνες φιλάθλους. Είδατε πολλές ελληνικές σημαίες σήμερα και αυτοί με βοήθησαν πραγματικά για την κατάκτηση του τίτλου, ήταν σαν να αγωνίζομαι στο σπίτι μου αφού δεν ήρθαν Έλληνες μόνο από τη Γαλλία αλλά και από την πατρίδα.
Ευχαριστώ την οικογένειά μου για την υποστήριξη, τον πατέρα μου που είναι κάθε μέρα μαζί μου, όλους τους φίλους μου. Σας ευχαριστώ που πιστεύετε σε μένα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην ακαδημία Μουράτογλου που δεν είναι πολύ μακριά από εδώ.
Ευχαριστώ όλους όσους έχουν βοηθήσει για την πραγματοποίηση αυτού του τουρνουά που γίνεται όλο και καλύτερο και θα γίνει ακόμη καλύτερο στο μάλλον. Μπορούν να βελτιωθούν κι άλλα πράγματα, συνεχίζετε να κάνετε αυτό που κάνετε και σας εύχομαι τα καλύτερα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης