Με τον καλύτερο τρόπο εξασφάλισε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο η Αννέτα Κυρίδου.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέλαβε την πρώτη θέση στον τελικό του σκιφ με χρόνο 07:42.20 στην Προολυμπιακή Ρεγκάτα της Λουκέρνης και μαζί με το χρυσό μετάλλιο… βάζει πλώρη για την Ιαπωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εισιτήριο για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη έκλεισε και η δεύτερη του τελικού του σκιφ, Τατσιάνα Κλίμοβιτς από τη Λευκορωσία που τερμάτισε πίσω από την Κυρίδου με χρόνο 07:46.22.

«Είμαι ενθουσιασμένη. Έμενα εκτός πρόκρισης στους προηγούμενους αγώνες, αλλά δούλεψα σκληρά με τους προπονητές μας και είχα πολλούς ανθρώπους να με υποστηρίζουν» δήλωσε ασθμαίνοντας ακόμη από την μεγάλη προσπάθεια στον τελικό η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στη μεικτή ζώνης, λίγα λεπτά αφού είχε κάνει πραγματικότητα το μεγαλύτερο όνειρό της από την ημέρα που ξεκίνησε την ενασχόλησή της με τον αθλητισμό.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Αννέτα Κυρίδου, η οποία μετρά αντίστροφα για την πρώτη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες στην καριέρα της, αποτελεί το τρίτο ελληνικό πλήρωμα από το άθλημα της κωπηλασίας που θα βρεθεί στο Τόκιο.

Αυτή θα είναι η 6η φορά που η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες με τρία πληρώματα στο άθλημα της κωπηλασίας.

Στον τελικό του σκιφ στη Λουκέρνη, η Αννέτα Κυρίδου (7:42.20) άφησε πίσω της κατά 4 δευτερόλεπτα την Τατσιάνα Κλίμοβιτς (7:46.22), με την τελευταία πάντως να μένει απόλυτα ικανοποιημένη με το ασημένιο μετάλλιο, αφού στην Προολυμπιακή Ρεγκάτα παιζόταν κυρίως η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και είχε πετύχει τον σκοπό της, όπως και η Ελληνίδα κωπηλάτρια.

Αντίθετα το Τόκιο απομακρύνθηκε οριστικά για τις Αναστασιάδου/Φίτσιου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών και για τους Γιάννη Καλανδαρίδη και Αντώνη Παπακωνσταντίνου στο διπλό σκιφ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης