Η μεγάλη ώρα για την δίκωπο της Ελλάδας, την δίκωπο της Χριστίνας Μπούρμπου και της Μαρίας Κυρίδου έφτασε. Στις 06:20 ώρα Ελλάδας (ΕΡΤ2), (12:20 τοπική) στο Κωπηλατοδρόμιο του Τόκιο θα ξεκινήσει ο ημιτελικός όπου θα διεκδικήσουν ένα από τα τρία εισιτήρια που οδηγούν στον μεγάλο τελικό της Πέμπτης (29/7).

Το ελληνικό πλήρωμα είχε την ευκαιρία όπως και όλοι οι συμμετέχοντες στην ολυμπιακή ρεγκάτα να ξεκουραστούν δυο μέρες αφού οι διοργανωτές ανέβαλαν το πρόγραμμα της Δευτέρας και της Τρίτης περιμένοντας μια τροπική καταιγίδα η οποία όμως δεν ήρθε ποτέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αισιόδοξες και καλά προετοιμασμένες περιμένουν πλέον την σπουδαία κούρσα που θα αντιμετωπίσουν τα πληρώματα από την Ιρλανδία, την Μεγάλη Βρετανία, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Δανία.

Η ελληνική βάρκα προκρίθηκε μέσω του επαναληπτικού όπου το πρωί της Κυριακής κατέκτησε την 1η θέση και σφράγισε το ένα από τα τρία εισιτήρια που έδιναν την πρόκριση στα ημιτελικά.

«Η κούρσα μας στα επαναληπτικά ήταν πολύ δύσκολη αλλά ξέραμε τις δυνατότητες μας. Είχαμε βάλει όμως στόχο να βγούμε πρώτες και το καταφέραμε» αναφέρει η 21χρονη Χριστίνα Μπούρμπου και συμπληρώνει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η προετοιμασία μας όλο τον χρόνο και ειδικότερα τον τελευταίο μήνα που κάναμε ένα τελευταίο προπονητικό κοινόβιο σε βουνό της Ιαπωνίας έγινε με προσεκτικό και μεθοδικό τρόπο. Δουλέψαμε πολύ την τεχνική, την αντοχή και την δύναμη μας.

Ο ημιτελικούς μας είναι παρά πολύ δύσκολος, όμως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Θα παλέψουμε σκληρά με πολύ πείσμα και ευελπιστούμε να έρθει το αποτέλεσμα».

Από την πλευρά της η 20χρονη Μαρία Κυρίδου δηλώνει συγκρατημένη αισιοδοξία για τον ημιτελικό. «Θα είναι μια πολύ δύσκολη κούρσα, τα πληρώματα από την Αυστραλία και τον Καναδά είναι φαβορί για την πρόκριση, από εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα θα παλέψουμε για ένα ακόμη εισιτήριο.

Θα πρέπει να πάμε από την αρχή δυνατά και να συνεχίσουμε στο ίδιο τέμπο ως το τέλος. Είμαστε έτοιμες έχουν ολοκληρώσει την προετοιμασία μας και θα μπούμε σε συγκρατημένη αισιοδοξία στην κούρσα».

Πηγή: kopilasia.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης