Φιναλίστ στα 100μ. πεταλούδα για τρίτη συνεχόμενη φορά σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης θα είναι η Άννα Ντουντουνάκη. Στην πρεμιέρα της φετινής διοργάνωσης, που διεξάγεται στη Βουδαπέστη, η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια πήρε τη δεύτερη θέση στη δεύτερη ημιτελική σειρά με 57.77 (μαζί με τη Ρωσίδα Αρίνα Σούρκοβα) και πέρασε με την τέταρτη επίδοση στον αυριανό (18/5, 19:18) τελικό, όπου είναι σε θέση να διεκδικήσει μετάλλιο.

Ο χρόνος της Ντουντουνάκη είναι ισοφάριση του πανελληνίου ρεκόρ που κατέχει η ίδια από το Ευρωπαϊκό της Γλασκώβης, στις 4 Αυγούστου 2018. Τότε είχε τερματίσει πέμπτη, η αθλήτρια του Τάσου Καράμπελα δείχνει ικανή για κάτι ακόμη καλύτερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μακράν κορυφαία των ημιτελικών ήταν η Λουίζ Χάνσον από τη Σουηδία με 56.73, αλλά από κει και πέρα οι διαφορές είναι μικρές. Η Γαλλίδα Μαρί Γουατέλ πέρασε δεύτερη με 57.48 και η Ρωσίδα Σβετλάνα Τσίμροβα τρίτη με 57.62, ενώ μετά τη Ντουντουνάκη και την Σούρκοβα προκρίθηκαν η Ιταλίδα Έλενα Ντι Λίντο (57.88), η Λευκορωσίδα Αναστασίγια Σκουρντάι (57.92) και η Ιταλίδα Ιλάρια Μπιάνκι (58.06).

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης