Πολύ άνετα προκρίθηκε ο Κριστιάν Γκολομέεβ στους αυριανούς (31/7, 05:11 ώρα Ελλάδας) ημιτελικούς των 50μ. ελεύθερο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο Έλληνας κολυμβητής τερμάτισε πρώτος στη σειρά του με 21.66 και συνολικά κατέλαβε την τρίτη θέση.

Μπροστά του βρέθηκαν μόνο το αδιαφιλονίκητο φαβορί του αγωνίσματος, ο Αμερικανός Κάλεμπ Ντρέσελ (21.32), και ο Γάλλος χρυσός ολυμπιονίκης του Λονδίνου Φλοράν Μανοντού (21.65).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εφόσον η εικόνα των προκριματικών επαληθευτεί τα ξημερώματα του Σαββάτου, ο Γκολομέεβ λογικά θα γίνει ο πρώτος Έλληνας κολυμβητής που θα προκριθεί σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων εκτός Αθήνας. Ο όγδοος των προκριματικών, ο 38χρονος Καναδός Μπρεντ Χέιντεν, έκανε 21.85, ενώ πιο πίσω έμειναν μεγάλα ονόματα, όπως οι Ρώσοι Κλιμέντ Κολεσνίκοφ και Βλαντ Μορόζοφ, ο Αμερικανός Μάικλ Άντριου και ο Βρετανός Μπεν Πράουντ.

Στο αγώνισμα συμμετείχε και ο Κύπριος Νικόλας Αντωνίου, ο οποίος κατετάγη 45ος με 23.38. Στα αξιοσημείωτα, ο αποκλεισμός του Φινλανδού Άρι-Πέκα Λιουκόνεν, που αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης τον περασμένο Μάιο στη Βουδαπέστη.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης