Χωρίς επιτυχίες για τα ελληνικά χρώματα ολοκληρώθηκε το πρωινό πρόγραμμα της 7ης και τελευταίας ημέρας, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης της Βουδαπέστης.

Ο Απόστολος Παπαστάμος δεν κατάφερε να κάνει κούρσα ανάλογη των δυνατοτήτων του στα 400μ. μικτή ατομική και έμεινε εκτός τελικού, παρότι είχε τον 4ο χρόνο ανάμεσα στους συμμετέχοντες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 20χρονος πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης στους εφήβους τερμάτισε σε 4:23.15 (το ρεκόρ του είναι 4:11.93) και περιορίστηκε στη 18η θέση, ενώ ο Δανιήλ Γιουρτζίδης με 4:25.33 κατετάγη 21ος, μεταξύ 27 αθλητών. Ταχύτερος των προκριματικών ήταν ο τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης, Νταβίντ Βεράζτο από την Ουγγαρία, με 4:13.39.

Στα 4Χ100μ. μικτή ομαδική των ανδρών, η απουσία του Κριστιάν Γκολομέεβ (προτιμήθηκε να ξεκουραστεί εν όψει του απογευματινού τελικού των 50μ. ελεύθερο) ήταν καταδικαστική για την ελληνική ομάδα, η οποία κατετάγη 14η με 3:37.06.

Ο Ανδρέας Βαζαίος κολύμπησε το κατοστάρι του ελεύθερου αντί του Γκολομέεβ και τη θέση του στην πεταλούδα πήρε ο Στέφανος Δημητριάδης, ενώ στο ύπτιο «έπεσε» ο Απόστολος Χρήστου (έκανε 53.71) και στο πρόσθιο ο Κώστας Μερετσόλιας, ο οποίος συγκριτικά έκανε και την καλύτερη εμφάνιση, με ανεπίσημο πέρασμα 1:00.01.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την επίδοση αυτή, η Εθνική δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό, ούτε να μπει στη διεκδίκηση ενός εκ των τεσσάρων εισιτηρίων που απομένουν για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

Στην αντίστοιχη σκυταλοδρομία των γυναικών έτσι κι αλλιώς δεν υπήρχαν μεγάλες απαιτήσεις από τις Ιωάννα Σαχά (ύπτιο), Μαρίλεια Δρασίδου (πρόσθιο), Άννα Ντουντουνάκη (πεταλούδα) και Νόρα Δράκου (ελεύθερο). Η Εθνική ομάδα τερμάτισε γύρω στο 4:09, αλλά ακυρώθηκε για αντικανονική αλλαγή της Δρασίδου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης