Χαμηλά έμειναν οι δύο Έλληνες που μετείχαν στα προκριματικά των 100μ. πεταλούδα, κατά την 6η ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κολύμβησης της Βουδαπέστης. Ο Ανδρέας Βαζαίος τερμάτισε σε 53.61, σχεδόν ένα δευτερόλεπτο μακριά από το ατομικό ρεκόρ του, και περιορίστηκε στην 42η θέση. Θα χρειαστεί να κάνει κάτι πολύ καλύτερο την Κυριακή (23/5) στα 4Χ100μ. μικτή ομαδική, προκειμένου η ελληνική ομάδα να πετύχει τους στόχους της.

Ο Στέφανος Δημητριάδης ολοκλήρωσε την πέμπτη παρουσία του σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα καταγράφοντας χρόνο 54.10, που τον έφερε στην 47η θέση της κατάταξης. Ο Ούγγρος Κριστόφ Μίλακ έκανε επίδειξη δύναμης, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ αγώνων με 50.64, και οδεύει ολοταχώς προς νταμπλ χρυσών, μετά τη νίκη του στα 200μ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μαρίλεια Δρασίδου «άγγιξε» για ακόμη μία φορά το πανελλήνιο ρεκόρ της Αγγελικής Εξάρχου (31.52) στα 50μ. πρόσθιο, αλλά το έχασε ξανά για ελάχιστα εκατοστά του δευτερολέπτου. Η κολυμβήτρια του Παλαιού Φαλήρου πέτυχε χρόνο 31.55, βελτίωσε το ατομικό ρεκόρ της (31.57), αλλά έμεινε και πάλι με το… παράπονο.

Συνολικά η Δρασίδου, η οποία στα 26 της έκανε ντεμπούτο σε μεγάλη διοργάνωση, κατετάγη 22η μεταξύ 51 αθλητριών, μένοντας για μόλις εννέα εκατοστά του δευτερολέπτου εκτός ημιτελικών. Το «παιδί-θαύμα» της ιταλικής κολύμβησης, η 16χρονη Μπενεντέτα Πιλάτο, πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ νεανίδων με 29.50, που αποτελεί παράλληλα και ρεκόρ αγώνων, ενώ «απειλεί» το παγκόσμιο ρεκόρ της Λίλι Κινγκ (29.40).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης