Η Άννα Ολάζ από την Ουγγαρία αναδείχθηκε νικήτρια του προ-ολυμπιακού αγώνα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, που έγινε σήμερα (19/6) στο Σετούμπαλ της Πορτογαλίας. Η «ασημένια» του φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης πήρε φυσικά το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όπως και άλλες 14 αθλήτριες. Αναλυτικά, προκρίθηκαν οι Πάουλα Ρουίθ (Ισπανία), Κέιτ Σάντερσον (Καναδάς), Αλις Ντίαρινγκ (Μ. Βρετανία), Αντζέλικα Αντρέ (Πορτογαλία), Σεσίλια Μπιατζόλι (Αργεντινή), Αναστασία Κιρπιτσνίκοβα (Ρωσία), Σαμάνθα Αρεβάλο (Ισημερινός), Σπέλα Πέρσε (Σλοβενία), Γιούμι Κίντα (Ιαπωνία), Μισέλ Γουέμπερ (Ν. Αφρική), Πάολα Πέρες (Βενεζουέλα), Κριστίνα Παντσίσκο (Ουκρανία), Λι-Σαν Τσάνταλ Λιου (Σιγκαπούρη) και Σουάντ Νεφίσα Τσερουάτι (Αλγερία).

Τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχουν εξασφαλίσει και οι δέκα πρώτες του αγωνίσματος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γκουανγκζού, το 2019. Αυτές είναι οι Σιν Σιν (Κίνα), Χέιλι Άντερσον (ΗΠΑ), Ρακέλε Μπρούνι (Ιταλία), Λάρα Γκρανζάν (Γαλλία), Άνα Μαρσέλα Κούνια (Βραζιλία), Άσλεϊ Τουίτσελ (ΗΠΑ), Καρίνα Λι (Αυστραλία), Φίνια Βούνραμ (Γερμανία), Λεόνι Μπεκ (Γερμανία) και Σάρον Φαν Ρούβεντααλ (Ολλανδία).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το απόγευμα της Κυριακής διεξάγεται στο Σετούμπαλ ο αντίστοιχος αγώνας των ανδρών, όπου από ελληνικής πλευράς θα αγωνιστούν ο Άλκης Κυνηγάκης και ο Δημήτρης Μάρκος. Μόνο ένας εκ των δύο μπορεί να πάρει την πρόκριση για το Τόκιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης