Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος επισκέφθηκε σήμερα, τελευταία ημέρα των 1ων Ευρωπαϊκών Αγώνων του Μπακού, το αρχηγείο της ελληνικής αποστολής για να ευχαριστήσει τον αρχηγό της Μανώλη Κολυμπάδη και τους συνεργάτες του για το έργο τους κατά την πολύμηνη προετοιμασία αλλά και κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Ο κ. Καπράλος συνεχάρη προσωπικά τον κ. Κολυμπάδη, ο οποίος με τη σειρά του ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΕΟΕ για την υποστήριξή του. Νωρίτερα, ως πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής των Ολυμπιακών Ευρωπαϊκών Επιτροπών, ο κ. Καπράλος είχε παραστεί στην απολογιστική συνέντευξη Τύπου μαζί με τον προέδρο της Ένωσης Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών Πάτρικ Χίκεϊ. Οι δύο άντρες μίλησαν για την επιτυχία των αγώνων του Μπακού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα ο κ. Καπράλος τόνισε: «Η οργανωτική επιτροπή και το Αζερμπαϊτζάν έδωσαν κάποιες υποσχέσεις αυτούς τους 30 μήνες της προετοιμασίας των αγώνων και τελικά μας πρόσφεραν πολύ περισσότερα από αυτά που είχαν υποσχεθεί. Είναι έτοιμοι, εφόσον αυτοί το αποφασίσουν, να διεκδικήσουν και τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Αυτοί οι αγώνες έδωσαν την ευκαιρία σε χώρες που συνήθως δεν παίρνουν μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, να έχουν την εμπειρία της συμμετοχής σε τόσο σημαντικούς αγώνες και να κατακτήσουν και μετάλλια, καθώς οι 42 από τις 50 χώρες που συμμετείχαν πήραν μετάλλιο».

Σε ερώτηση εκτός συνέντευξης Τύπου, από ξένους δημοσιογράφους, εάν η Ελλάδα μπορεί να πάρει τη διοργάνωση των Ευρωπαϊκών Αγώνων ο κ. Καπράλος απάντησε: «Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει σοβαρά προβλήματα να λύσει και δεν μπορεί να έχει σκέψη για διοργάνωση τέτοιων αγώνων. Στο μέλλον ίσως».

Από τη δική του μεριά ο Πάτρικ Χίκεϊ είπε: «Οι αγώνες ήταν εκπληκτικοί και είχαμε όλοι την ευκαιρία να απολαύσουμε υψηλό θέαμα από τους κορυφαίους αθλητές σε εντυπωσιακές εγκαταστάσεις». Και πρόσθεσε πως βρίσκεται σε καλό δρόμο με τις ευρωπαϊκές ομοσπονδίες στίβου και κολύμβησης, ώστε στους 2ους αγώνες να υπάρχουν πολύ πιο δυνατά τουρνουά στα συγκεκριμένα αθλήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμέσως μετά, ο Δήμαρχος του χωριού των αθλητών Ελτσίν Σαφάρεβ προσέφερε στον κ. Καπράλο ως δώρο έναν κρυστάλλινο δίσκο φιλοτεχνημένο με τα εικονογράμματα των αθλημάτων της διοργάνωσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης