Tο παρασκήνιο για την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, αλλά και τις επιπτώσεις που έχει στον ελληνικό αθλητισμό, η εξάπλωση του κορωνοϊού, αποκάλυψε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό.

«Ο κόσμος έχει αλλάξει και τον τελευταίο μήνα τα πράγματα άλλαζαν μέρα με τη μέρα. Όταν οι αθλητές δεν έχουν μέρος για να προπονηθούν, όταν κινδυνεύει η υγεία τους και όταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες που είναι μια γιορτή της ανθρωπότητας δεν θα μπορούσαν να γίνουν με θεατές, τότε δεν υπήρχε πιο σωστή απόφαση από την αναβολή τους για το 2021», τόνισε ο ίδιος σχετικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος, υποστήριξε πως «οι Ολυμπιακοί θα μπορούσαν να έχουν ακυρωθεί με μονομερή απόφαση της ΔΟΕ, αλλά αυτό ήταν εύκολο θα είχε όμως μεγάλες συνέπειες σε όλους αυτούς που ανήκουν στην ολυμπιακή οικογένεια, ενώ μεγάλες θα ήταν και οι οικονομικές συνέπειες».

Ταυτόχρονα τόνισε πως «αυτό που προέχει είναι να αποφασιστεί η νέα ημερομηνία των Αγώνων»: «Νομίζω μέσα στις επόμενες μέρες αυτό θα γίνει καθώς, ήδη έχει υπάρξει επικοινωνία με τις παγκόσμιες αθλητικές ομοσπονδίες. Έγινε ένας πρώτος γύρος επικοινωνίας με τις αθλητικές ομοσπονδίες για το αν είναι καλύτερο να γίνουν Μάιο ή σε καλοκαιρινές ημερομηνίες και οι περισσότερες συμφώνησαν να γίνουν οι αγώνες καλοκαίρι, σημείο στο οποίο συμφώνησε και η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων, άρα δε θα με εκπλήξει καθόλου να κρατηθούν οι ίδιες ημερομηνίες που ίσχυαν για το 2020 και να μετατεθούν για το 2021».

Σε σχέση με το κατά πόσο θα επηρεαστεί η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, ο ίδιος φάνηκες αρκετά αισιόδοξος, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι όλοι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, ο κ. Καπράλος υπογράμμισε πως υπάρχουν τεράστια οικονομικά ζήτημα τα οποία θα πρέπει να διευθετηθούν, ενώ ιδιαίτερο βάρος έδωσε και στο 43% των αθλητών η πρόκριση των οποίων ακόμα δεν έχει ακόμα εξασφαλιστεί για τους επόμενους Ολυμπιακούς, όποτε αυτοί κι αν διοργανωθούν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης