Το 22ο Filothei Women Gala διεξήχθη στο στάδιο «Στέλιος Κυριακίδης» στη Φιλοθέη και για μία ακόμη φορά κατάφερε να συγκεντρώσει σπουδαία ονόματα του ελληνικού στίβου και όχι μόνο.

Παρά τον άστατο, για την εποχή καιρό, και τις άδειες, λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων κερκίδες, οι αθλήτριες που συμμετείχαν στη διοργάνωση κατάφεραν να βρουν ρυθμό και να πετύχουν πολύ καλές επιδόσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ύψος ήταν αναμφίβολα το αγώνισμα με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αφού οι Μαρίγια Βούκοβιτς με την Ιωάννα Ζάκκα βρέθηκαν σε καλή ημέρα και πέτυχαν αξιόλογες επιδόσεις. Νικήτρια αναδείχθηκε η Βούκοβιτς με άλμα στα 1,93 μ. επίδοση που βελτιώνει το φετινό της ρεκόρ. Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου στη συνέχεια δοκίμασε στα 1,96 μ., προκειμένου να πιάσει το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχοντας καλή δεύτερη προσπάθεια. Φετινό ρεκόρ σημείωσε και η Ιωάννα Ζάκκα, που ήταν δεύτερη σήμερα με 1,90 μέτρα. Η αθλήτρια του Γιάννη Κουτσογιαννόπουλου βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ και έδειξε παρά το πρόβλημα στο πόδι να βρίσκει το ρυθμό της. Η Ζάκκα ξεπέρασε με την πρώτη το 1,77 μ., 1,81 μ., 1,84 μ., με την δεύτερη το 1,87 μ. και με την πρώτη το 1,90 μ., ενώ είχε καλά άλματα και στο 1,93 μέτρα.

«Φέτος αιφνιδιάστηκα με τη σεζόν και δυσκολεύτηκα να βρω ρυθμό, γιατί η σεζόν ήταν πολύ νωρίς. Πέρυσι τέτοια εποχή ξεκινούσαμε αγώνες και φέτος βρισκόμαστε σχεδόν στο φινάλε της. Παράλληλα έχω ένα πρόβλημα στην περόνη που δεν με αφήνει να κάνω άλματα στην προπόνηση και στην ουσία οι αγώνες είναι η προπόνηση αλμάτων μου. Θα συνεχίσω τους αγώνες αρχικά την Κυριακή στην Πολωνία, ενώ θα ήθελα να αγωνιστώ και στο Βαλκανικό, αν κι εφόσον μου δοθεί η ευκαιρία. Σε κάθε περίπτωση δε θα σταματήσω τη σεζόν τόσο νωρίς, θα κάνω αγώνες και θα επιδιώξω να μαζέψω βαθμούς στο ολυμπιακό ράνκινγκ», είπε με το τέλος του αγώνα η Ιωάννα Ζάκκα.

Την τρίτη θέση στον αγώνα κατέλαβε η Τατιάνα Γκούσιν με 1,87 μ., που έδειξε να έχει κάποια προβλήματα με τη φόρα της. Το φετινό της ρεκόρ ξεπέρασε η Παναγιώτα Δόση με το άλμα της στο 1,84 μ., που δείχνει πως είναι στη σωστή κατεύθυνση ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ23 στο Ταλίν. Η νεαρή στη συνέχεια δοκίμασε στο 1,87 μ., επίδοση που θα αποτελούσε και ατομικό της ρεκόρ. Το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 πέτυχε η Κωνσταντίνα Κουτσούκη, που ξεπέρασε το 1,81 μ. και βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ. Η αθλήτρια του Παναγιώτη Πανάγου έγινε η τρίτη Ελληνίδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη διοργάνωση, μετά τις Δόση και Μαλταμπέ. Το 1,81 μ. ξεπέρασαν ακόμη οι Δέσποινα Μαλταμπέ, Ελευθερία Χριστογεώργου και Αλίκη Βαγγέλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μήκος των γυναικών ξεχώρισε η Ναστάσια Μίροντσικ-Ιβάνοβα, που «προσγειώθηκε» στα 6,79 μ. και αναδείχθηκε νικήτρια βελτιώνοντας μάλιστα το φετινό της ρεκόρ. Η αθλήτρια από την Λευκορωσία είχε πέντε άλματα πάνω από τα 6,70 μ., πραγματοποιώντας έναν από τους καλύτερους αγώνες της καριέρας της. Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε και η Σπυριδούλα Καρύδη, που κατέλαβε την τρίτη θέση με επίδοση στα 6,48 μ. βελτιώνοντας το φετινό της ρεκόρ. Η άλτρια του Γιώργου Πομάσκι είχε ακόμη άλματα στα 6,37 μ., 6,33 μ. 6,20 μ. και 6,16 μέτρα.

«Θα μπορούσα να είχα κάνει κι ένα μεγαλύτερο άλμα σήμερα, ωστόσο είμαι ικανοποιημένη. Το μήκος φέτος δεν είναι στα πλάνα μου. Με ενδιαφέρει να κάνω έναν καλό αγώνα στο τριπλούν στο Ευρωπαϊκό Ομάδων, όπου θα μου δώσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς. Φυσικά μπροστά μου έχω και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23», είπε η νεαρή αθλήτρια. Τη δεύτερη θέση στο αγώνισμα κατέλαβε η Μίλιτσα Γκαρντάσεβιτς (Σερβία) με 6,48 μέτρα. Η Βούλα Παπαχρήστου σε έναν ακόμη προπονητικό αγώνα εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο πέτυχε 6,20 μ. (-0,7) και κατέλαβε την έκτη θέση. Μία θέση πιο πίσω ολοκλήρωσε η Έφη Κολοκυθά με 6,13 μέτρα.

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη έκανε αυτό που έπρεπε και με 11.59 τερμάτισε πρώτη στα 100 μ., σε μια κούρσα όπου δεν πίεσε μετά τα 60 μ., δεδομένο του ότι έχει μπροστά της ένα έντονο διήμερο στο Ευρωπαϊκό Ομάδων. «Είναι ωραίο να τρέχω και να τιμώ με την παρουσία τη διοργάνωση. Ο σημερινός αγώνας ήταν ένα τεστ για εμένα. Τώρα έχω μπροστά μου τη διοργάνωση της Ρουμανίας, όπου το μυαλό μου είναι να κυνηγήσω μια καλή επίδοση στα 200 μέτρα», είπε η Σπανουδάκη.

Στο επί κοντώ οι αθλήτριες δεν μπόρεσαν να πάνε όσο ψηλά θα ήθελαν, αφού ο αέρας τους δημιούργησε αρκετά προβλήματα. Νικήτρια αναδείχθηκε η Αντρίνα Χόντελ (Ελβετία) με 4,35 μ. και ακολούθησε η Κατερίνα Βαγενά με 4,05 μέτρα. Η Τίνα Σούτεϊ (Σλοβενία) δυσκολεύτηκε πολύ με τον αέρα και δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 4,35 μ., που ήταν το ύψος, όπου επέλεξε να μπει στον αγώνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης