Η Ιταλική Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG) δεν θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ρυθμικής στο Κίεβο κι Ενόργανης, στη Μερσίνη.

Η απόφαση ελήφθη αφού η Ομοσπονδία άκουσε όλες τις πλευρές, ξεκινώντας από τις εθνικές τεχνικές διευθύνσεις των τριών εμπλεκόμενων Ολυμπιακών τμημάτων, δεδομένης της επανεμφάνισης της επιδημιολογικής καμπύλης της Covid-19 και λαμβάνοντας υπόψη τις συστάσεις των υπουργείων Εξωτερικών και Υγείας, καθώς και το περιεχόμενο της τελευταίας οδηγίας για ταξίδια προς και από τις χώρες διοργάνωσης του επόμενου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτές οι χώρες περιλαμβάνονται στα έθνη της λίστας Ε, η οποία προβλέπει απαιτητικές υποχρεώσεις πριν από την αναχώρηση και μετά την επιστροφή, ενώ υπόψη ελήφθη και η γνώμη της ομοσπονδιακής ιατρού Τζοβάνα Μπερλούτι σχετικά με τους κινδύνους αυτής της συμμετοχής.

Μετά τη συνεκτίμηση όλων των δεδομένων, ο πρόεδρος Γκεράρντο Τέκι επέλεξε να μην συμμετάσχει ιταλική αντιπροσωπεία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Κιέβου, που έχει προγραμματιστεί από τις 26 έως τις 29 Νοεμβρίου και να μην σταλούν οι Εθνικές ομάδες στη Μερσίνη της Τουρκίας, για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Ανδρών (9-13 Νοεμβρίου) και Γυναικών (7-20).

Ο επικεφαλής του σπορ στην Ιταλία έλαβε αυτήν την οδυνηρή απόφαση με απόλυτο σεβασμό προς την Ευρωπαϊκή Γυμναστική και τις δύο Ομοσπονδίες που φιλοξενούν τις διοργανώσεις, εν μέσω μεγάλης υλικοτεχνικής και υγειονομικής δυσκολίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί πως η ίδια η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ζήτησε (μέσω της FIG) από τη ΔΟΕ και πέτυχε ώστε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2020 να μην εκχωρήσει Ολυμπιακά περάσματα, ακριβώς για να αφήσει στις αντιπροσωπείες τη μέγιστη ελευθερία συνείδησης.

Οι ιταλικές εθνικές ομάδες, επομένως, θα ξεκινήσουν αμέσως προετοιμασία για τα προκριματικά ραντεβού του 2021, με στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο: ξεκινώντας από τα σιρκουί του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που έχουν προγραμματιστεί στις αρχές του νέου έτους, μέχρι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Βασιλεία, στην Ελβετία, από τις 21 έως τις 25 Απριλίου κι εκείνο της Ρυθμικής στη Βάρνα της Βουλγαρίας, από τις 9 έως τις 13 Ιουνίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης