Ειδική επιτροπή για την παρακολούθηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού συστήνει η διεθνής ομοσπονδία υγρού στίβου, καθώς εντείνεται η ανησυχία για τις επιπτώσεις της νόσου σε παγκόσμιο επίπεδο. Για τη FINA, το μεγάλο πρόβλημα -σε αγωνιστικό επίπεδο- είναι ότι το επόμενο διάστημα είναι προγραμματισμένοι σημαντικοί αγώνες, κάποιοι εκ των οποίων δίνουν πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ήδη αναβλήθηκε το προ-ολυμπιακό τουρνουά υδατοσφαίρισης γυναικών, που επρόκειτο να φιλοξενηθεί στην Τεργέστη, ενώ είναι εξαιρετικά αμφίβολη η διεξαγωγή της αντίστοιχης διοργάνωσης των ανδρών στο Ρότερνταμ (22-29 Μαρτίου). Το επόμενο διάστημα ακολουθούν οι αγώνες πρόκρισης σε καταδύσεις, καλλιτεχνική κολύμβηση και open water, ενώ υπάρχει και μια σειρά μίτινγκ κολύμβησης που λειτουργούν ως κριτήρια πρόκρισης για το Τόκιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ειδική επιτροπή θα επιφορτιστεί με την ανάλυση της εξάπλωσης της νόσου και τις πιθανές επιπτώσεις στις διοργανώσεις της FΙΝΑ και θα προτείνει προστατευτικά μέτρα. Θα βρίσκεται σε επαφή με τις εθνικές ομοσπονδίες, ώστε να διασφαλίσει την τήρηση των κανόνων δημόσιας υγείας, καθώς και με την ιατρική επιτροπή της ΔΟΕ.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της FINA, Τζούλιο Μαλιόνε, επισήμανε: «Από το ξεκίνημα της επιδημίας του COVID-19, η FINA εργάζεται σκληρά για να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή προστασία αθλητών, αξιωματούχων και φιλάθλων. Όλοι όσοι αγαπούν τον υγρό στίβο, ανυπομονούν για το “Τόκιο 2020”. Η FINA ενεργεί ώστε να διασφαλίσει το σύστημα Ολυμπιακής πρόκρισης για τα αθλήματά μας και να εξασφαλίσει ότι οι αθλητές μας θα εκμεταλλευθούν, τόσο τις αγωνιστικές ευκαιρίες, όσο και την προστασία της υγείας τους.

Η ανακοίνωση της FINA καταλήγει με την επισήμανση ότι «… προς το παρόν, παρότι κάποιες διοργανώσεις ενδέχεται να επηρεαστούν, δεν περιμένουμε αλλαγές στο υπάρχον σύστημα Ολυμπιακής πρόκρισης για τα αθλήματα του υγρού στίβου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης