Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγραψε ιστορία την Παρασκευή, κατακτώντας για πρώτη φορά στην καριέρα του την πρόκριση σε τελικό Grand Slam, μετά την χιτσκοκική του νίκη (3-2 σετ) επί του Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Νο6) ωστόσο, όπως είναι φυσικό, θέλει η ονειρική του πορεία στο φετινό Ρολάν Γκαρός να συνοδευτεί από την κατάκτηση του τροπαίου στο Παρίσι.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας (Νο5 αυτή τη στιγμή και προσεχώς Νο4) για να καταφέρει να πετύχει αυτό που μέχρι λίγο καιρό φάνταζε με όνειρο θα πρέπει να θέσει νοκ-άουτ και το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο «Νόλε» μολονότι βρέθηκε στα… σχοινιά στον δεύτερο ημιτελικό απέναντι στον «βασιλιά» του χώματος, Ράφα Ναδάλ (Νο3) με μεγάλη ανατροπή επικράτησε με 3-1 του Ισπανού και πήρε την πρόκριση για τον καταληκτικό αγώνα της διοργάνωσης.

Η μεγάλη μονομαχία του Στέφανου με τον Τζόκοβιτς θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 16.00 (ΕΡΤ1, Eurosport 1) στο «Philippe Cartier» και ελπίδα όλων μας είναι να πάρει τη μεγάλη νίκη για να πανηγυρίσει το παρθενικό του τρόπαιο σε τουρνουά Grand Slam, την ώρα που ο… μπαρουτοκαπνισμένος αντίπαλός του θα ψάχνει τον 19ο major τίτλο του.

Συνολικά ο «Τsitsifast» έχει αναμετρηθεί στο παρελθόν επτά φορές με τον Σέρβο, με πιο πρόσφατη αυτή στη Ρώμη, σε έναν αγώνα που άρχισε την Παρασκευή και ολοκληρώθηκε το… Σάββατο, καθώς διεκόπη λόγω βροχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτό το παιχνίδι ο Τζόκοβιτς επικράτησε με ανατροπή του Έλληνα τενίστα με 2-1 σετ.

Ο Τσιτσιπάς μετράει απέναντι στον Σέρβο δύο νίκες και πέντε ήττες, ωστόσο είναι αποφασισμένος την Κυριακή να κάνει ό,τι περνάει από τη… ρακέτα του, προκειμένου να τριτώσει γι’αυτόν το καλό απέναντι στον «Νόλε».

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η μόνη φορά που έχουν τεθεί αντιμέτωποι σε Grand Slam, ήταν στα ημιτελικά του περσινού Roland Garros, με τον Σέρβο να παίρνει δύσκολα τη νίκη με 3-2 σετ.

2018 Rogers Cup 3ος Γύρος: Τσιτσιπάς – Τζόκοβιτς 6-3, 6-7, 6-3

 

2019 Madrid Open Τελικός: Τζόκοβιτς – Τσιτσιπάς 6-3, 6-4

 

2019 Shanghai Masters Προημιτελικά: Τσιτσιπάς – Τζόκοβιτς 3-6, 7-5, 6-3

 

2019 Paris Masters Προημιτελικά Τζόκοβιτς – Τσιτσιπάς 6-1, 6-2

 

2020 Dubai Open Τελικός: Τζόκοβιτς – Τσιτσιπάς 6-3, 6-4

 

2020 Roland Garros Ημιτελικά: Τζόκοβιτς – Τσιτσιπάς 6-3, 6-2, 5-7, 4-6, 6-1

 

2021 «Internazionali BNL d’Italia Ημιτελικά: Τζόκοβιτς – Τσιτσιπάς 2-1 σετ 4-6, 7-5, 7-5

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης