Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή τιμά τον Πύρρο Δήμα, δίνοντας το όνομα και τη μορφή του σε ζωγραφιά σε αρχαιοελληνικό αγγείο. Το έξυπνο αυτό εύρημα το έκανε η ΔΟΕ για να τιμήσει διάφορους Ολυμπιονίκες και μεταξύ αυτών και ο τέσσερις φορές Ολυμπιονίκης και Πρόεδρος της ΕΟΑΒ.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι άρρηκτα συνυφασμένοι με την Ελλάδα, την χώρα που γεννήθηκε η ιδέα του Ολυμπισμού, που είχε ως αποτέλεσμα να ενώνει τους λαούς, ακόμη και σε εμπόλεμες περιόδους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα επιτεύγματα των νικητών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, προτού καν μετονομαστούν σε Ολυμπιακούς έμεναν στην Ιστορία. Οι… ήρωες γινόντουσαν τραγούδια και πολλές φορές τα κατορθώματά τους αποτυπώνονταν πάνω σε αμφορείς.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή θέλοντας να συνδυάσει τους Αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες με τους σύγχρονους, επέλεξε τέσσερις από τους σπουδαιότερους αθλητές που έχουν συμμετάσχει ποτέ σε Ολυμπιακούς Αγώνες κι έδωσε το όνομά και τη μορφή τους σε αρχαιοελληνικά αγγεία.

Η ΔΟΕ τίμησε με αυτό τον τρόπο σπουδαίους αθλητές εκ των οποίων κι ο Πύρρος Δήμας. Εκτός από τον πρόεδρο της ΕΟΑΒ η ΔΟΕ τίμησε τους Λεμπρόν Τζέιμς, Γελένα Ισινμπάγεβα και Κατίνκα Χόζου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης