Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) ξεκίνησε έναν γύρο εσωτερικών ενημερώσεων και συζητήσεων με ομοσπονδίες και εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές για να αξιολογήσει τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Από τη ΔΟΕ δεν αναμένεται καμία απόφαση αυτή την εβδομάδα, ενώ δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια έχουν ήδη επενδυθεί στην υποδομή και τους χώρους των Αγώνων της Ιαπωνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ΔΟΕ και οι διοργανωτές στην Ιαπωνία υποστήριξαν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα προχωρήσουν όπως είχε προγραμματιστεί, αλλά ο ιός έχει προκαλέσει μία τεράστια καταστροφή.

«Θα υπάρξει μια σειρά τηλεφωνικών συνδιαλέξεων τις επόμενες ημέρες για να συζητήσουμε τα θέματα» ανέφερε πηγή της ΔΟΕ στο Reuters. «Η ΔΟΕ θα ενημερώνει τις ομοσπονδίες και τις εθνικές Ολυμπιακές επιτροπές για την κατάσταση και θα συζητά μαζί τους θέματα που σχετίζονται με τους Αγώνες».

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε δήλωσε σήμερα ότι η G7 συμφώνησε να υποστηρίξει τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως όπως δήλωσε σήμερα ο Τοσίρο Μούτο, διευθύνων σύμβουλος της οργανωτικής επιτροπής του Τόκιο, θα πρέπει οι άνθρωποι να παρακολουθήσουν τη διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας μέσω τηλεόρασης, ενώ στη Φουκουσίμα δεν θα γίνουν εκδηλώσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης