Η Διεθνής Ομοσπονδία Τένις (ITF) εντάχθηκε στο μποϊκοτάζ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από το ευρύ φάσμα του χώρου του αθλητισμού, σε μια διαμαρτυρία ενάντια στην διαδικτυακή κακοποίηση.

«Οι παίκτες του τένις, οι προπονητές και οι αξιωματούχοι σε όλο τον κόσμο λαμβάνουν καθημερινά προσβλητικά μηνύματα μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και αυτό αυξάνεται. Γίνονται αναφορές στο φύλο τους, την εμφάνισή τους, το ταλέντο τους. Πολλοί δέχονται απειλές ακόμη και απειλές θανάτου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μποϊκοτάζ, το οποίο ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα, ξεκίνησε από τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου της Βρετανίας και υποστηρίχθηκε ευρέως από τους UEFA, την Ένωση Ράγκμπι Ποδοσφαίρου, το αγγλικό κρίκετ και τον παγκόσμιο πρωταθλητή της F1 Lewis Hamilton.

«Βλέπουμε τον καταστροφικό αντίκτυπο που έχει η διαδικτυακή κακοποίηση, οι απειλές και η διακριτική γλώσσα στους επαγγελματίες αθλητές, προπονητές και αξιωματούχους, όχι μόνο στο τένις αλλά και στον αθλητισμό», δήλωσε ο πρόεδρος της ITF, Ντέιβιντ Χάγκερτι.

«Είναι εντελώς απαράδεκτο, και γι’ αυτό συμμετέχουμε σε αυτό το μποϊκοτάζ και καλούμε τις εταιρείες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να ενεργήσουν τώρα για να προστατεύσουν άτομα που κάνουν απλώς τη δουλειά τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης