Ο Αθανάσιος Κωνσταντινίδης και η Άννα Ντέντα θα είναι οι σημαιοφόροι της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020, όπως αποφάσισε ομόφωνα την Τρίτη (10/08) η Ολομέλεια της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

Οι σημαιοφόροι στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 είναι δύο, μια γυναίκα και ένας άνδρας στο πλαίσιο της Ισότητας των Φύλων. Ο Αθανάσιος Κωνσταντινίδης στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016 κατέκτησε συνολικά δύο μετάλλια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Έλληνας αθλητής της σφαιροβολίας F32 ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο, ενώ ύστερα από μεγάλη εμφάνιση στην ρίψη κορίνας επίσης στην κατηγορία F32 πήρε και δεύτερο μετάλλιο, αυτήν τη φορά ασημένιο.

Η Άννα Ντέντα είναι χάλκινη Παραολυμπιονίκης. Η Ελληνίδα αθλήτρια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, που διεξήχθησαν στο Ρίο το 2016, κατέλαβε την τρίτη θέση και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο άθλημα του Μπότσια στα ζευγάρια κατηγορία BC3.

Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή «…οι δύο αθλητές έχουν δοξάσει τη χώρα μας όλα τα χρόνια της αθλητικής τους καριέρας και έχουν φέρει πάρα πολλές επιτυχίες στην Ελλάδα. Η απόφαση, για τους σημαιοφόρους της ελληνικής αποστολής, πάρθηκε ομόφωνα λαμβάνοντας υπόψιν τόσο τις επιτυχίες του παρελθόντος, όσο και το ήθος των δύο αθλητών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του ο Αθανάσιος Κωνσταντινίδης, σε μήνυμα που ανέβασε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook τόνισε: «Τεράστια τιμή για εμένα να είμαι σημαιοφόρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας στην Τελετή Έναρξης στους Παραολυμπιακους αγώνες του Τόκιο στην Ιαπωνία σε λίγες ημέρες (από 25/8 έως 5/9).

Ευχαριστώ τον Θεό πού μού δίνει δύναμη να συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπάω. Ευχαριστώ την οικογένεια μού που ήταν δίπλα μού και ιδίως τη γυναίκα μου, που χωρίς αυτήν δεν θα γίνονταν πολλά πράγματα… Ευχαριστώ την οικογένειά του κ. Σκλαβενιτη και τούς συνεργάτες του για τον σεβασμό την στήριξη και την υποστήριξη στην προσπάθεια μού.

Ευχαριστώ την οικογένεια του Κίμωνα Δήμου για την στήριξη και υποστήριξη. Νιώθω πραγματικά ευλογημένος. Ραντεβού 28/8 στην κορίνα και 31/8 στην σφαιροβολία. Εύχομαι σε όλους τους συναθλητές μού καλούς αγώνες. Και πολλές επιτυχίες πάντα ψηλά η Ελληνική σημαία».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης