Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πραγματοποιώντας το καλύτερο παιχνίδι του στο τουρνουά προκρίθηκε πανηγυρικά στα ημιτελικά του Australian Open, καθώς επικράτησε 3-0 σετ (6-4, 6-3, 6-2) του Γιανίκ Σίνερ (Νο. 10).

Ο Τσιτσιπάς θ΄ αντιμετωπίσει στον ημιτελικό τον Μεντβέντεφ (Νο 2), ο οποίος επιβλήθηκε με ανατροπή 3-2 σετ του Αλιασίμ (Νο 9).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον Τσιτσιπά. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών αιφνιδίασε τον Σίνερ και με μπρέικ στο δεύτερο γκέιμ προηγήθηκε γρήγορα με 3-0, βάζοντας ισχυρές βάσεις για να κατακτήσει το πρώτο σετ. Ο «Στεφ» έμεινε απόλυτα συγκεντρωμένος και κατάφερε με 6-3 να προηγηθεί 1-0.

Ο Τσιτσιπάς και στο δεύτερο σετ ξεκίνησε δυναμικά και κατάφερε για δεύτερη φορά στον αγώνα να φτάσει στο μπρέικ. Μετά το 1-0 του Σίνερ με το σερβίς του, ο Έλληνας πρωταθλητής ισοφάρισε άμεσα και στη συνέχεια προηγήθηκε 2-1 με μπρέικ. Σε εκείνο το σημείο το παιχνίδι διεκόπη, καθώς έπιασε βροχή. Ο διαιτητής κατέβηκε να ελέγξει την κατάσταση του κορτ, καθώς οι σταγόνες στη σκληρή επιφάνεια είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για τους αθλητές. Τελικά το παιχνίδι άρχισε εκ νέου και ο «Στεφ» υπερασπίζοντας το σερβίς του έφτασε στο 6-4 και προηγήθηκε 2-0 σετ.

Στον επίλογο ο Τσιτσιπάς εκτροχίασε εντελώς τον Ιταλό αντίπαλό του. Ο ασταμάτητος Στέφανος μέτρησε δύο μπρέικ και με συνοπτικές διαδικασίες έφτασε με άνεση στο 6-2. Έτσι, πήρε την πρόκριση με 3-0 σετ!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης