Εμφανής ήταν η απογοήτευση στο πρόσωπο και τα λόγια του Ντίνου Γενηδουνιά, μετά την ήττα της εθνικής υδατοσφαίρισης με 11-10 από την Ιταλία, στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης. Ο διεθνής περιφερειακός δεν έκρυψε ότι στόχος της ελληνικής ομάδας είναι να φτάσει κάποια στιγμή στην κορυφή, και μάλιστα σύντομα, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Γενηδουνάς αναφέρθηκε αρχικά στο παιχνίδι και εκτίμησε ότι «κρίθηκε στον παραπάνω και στον λιγότερο. Έβαλαν ένα μεγάλο γκολ από ριμπάουντ μετά από παίκτη παραπάνω. Εμείς από την πλευρά μας χάσαμε πολλά, ειδικά στο τελευταίο οκτάλεπτο. Χάσαμε μάλιστα και γκολ με διπλό παίκτη παραπάνω, που ήταν μια ευκαιρία να πλησιάσουμε στο γκολ τρία λεπτά πριν τη λήξη. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Συγχαρητήρια στην Ιταλία. Δεν έχουμε χρόνο να απογοητευόμαστε και να σκύβουμε τα κεφάλια. Έχουμε ένα παιχνίδι σε δύο ημέρες και πάμε να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο άσος του Ολυμπιακού τόνισε ότι, ενόψει του αγώνα της Κυριακής (3/7, 15:30) για το χάλκινο μετάλλιο, χρειάζεται «ηρεμία, ξεκούραση, συσπείρωση. Είναι ένας τελικός. Δεν μας περισσεύουν τα μετάλλια. Θέλουμε να κατακτήσουμε ένα ακόμα. Θα πρέπει να παίξουμε σαν να είμαστε στον μεγάλο τελικό. Σίγουρα, υπάρχει απογοήτευση και στεναχώρια, αλλά οφείλουμε στους εαυτούς μας να το κάνουμε αυτό. Να βρούμε τη θέληση και το πάθος, να αγωνιστούμε σε αυτό το υπέροχο κολυμβητήριο και να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο για την Ελλάδα».

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για το γεγονός ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται πλέον ανάμεσα στις υπερδυνάμεις του χώρου, ο Γενηδουνιάς ξεκαθάρισε: «Αυτό το έχουμε καταφέρει μέσα από δουλειά, αλλά δεν μας φτάνει αυτό, δεν μας αρκεί η ελίτ. Οφείλουμε στους εαυτούς μας, πάνω απ’ όλα, να φτάσουμε στην κορυφή σύντομα».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θοδωρής Βλάχος, δήλωσε από την πλευρά του: «Ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι. Προσπαθήσαμε πολύ να είμαστε μέσα στο παιχνίδι από την αρχή. Δεν ξεκινήσαμε καλά, αλλά επανήλθαμε. Είχαμε καλές άμυνες. Δεν ήμασταν αποτελεσματικοί στον παίκτη παραπάνω. Είχαμε κάποιες επιλογές που έπρεπε να γίνουν, αλλά δεν είχαμε καλά σουτ σε τρεις περιπτώσεις στο τέλος, μαζί με μια αδράνεια. Βγάλαμε μια καλή άμυνα, ήρθαμε σε ισορροπία, αλλά δεχτήκαμε ένα γκολ που έκανε τη διαφορά. Τα παιδιά προσπάθησαν πολύ. Δεν είναι εύκολος ένας ημιτελικός απέναντι στην Ιταλία. Δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα. Αν ήμασταν πιο προσεκτικοί θα τα καταφέρναμε. Διεκδικήσαμε μέχρι τέλους την ισοφάριση για να έχουμε πιθανότητες στα πέναλτι αλλά η Ιταλία σήμερα ήταν καλύτερη στις λεπτομέρειες».

Για τις πολλές αποβολές που χρεώθηκαν εκατέρωθεν, ο Βλάχος είπε: «Αυτό ήταν το σημείο, οι αποβολές. Δίνουν τη σολομώντεια λύση. Τόσο εμείς όσο και εκείνοι δεν πήγαμε καλά στο κομμάτι του παραπάνω, εκείνοι όμως πέτυχαν 2-3 τέρματα περισσότερα. Έτσι είναι τα παιχνίδια που κρίνουν ένα μετάλλιο, κρίνονται στις λεπτομέρειες».

Όσο για τον μικρό τελικό, ο ομοσπονδιακός προπονητής αρκέστηκε να πει: «Έτσι και αλλιώς το μεθαυριανό παιχνίδι θα ήταν τελικός. Θα πάμε σαν να παίζουμε σε τελικό. Πάμε για το καλύτερο».

 

Στον αγώνα της Κυριακής, πάντως, η εθνική είναι πολύ πιθανό να παραταχθεί με μόλις 11 ετοιμοπόλεμους παίκτες. Μετά την απώλεια του Μάνου Ζερδεβά, που υπέστη μερική ρήξη τένοντα στον δικέφαλο του αριστερού χεριού, στον προημιτελικό με τις ΗΠΑ, ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου αποχώρησε από τον ημιτελικό με σπασμένη μύτη και πήγε στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης