Την ανωτερότητα του Στέφανου Τσιτσιπά αναγνώρισε ο Ρότζερ Φέντερερ στις δηλώσεις που έκανε μετά την ήττα του στο «O2 Arena» του Λονδίνου.

Μάλιστα ο «Βασιλιάς» επισήμανε ότι είναι εκνευρισμένος με τον τρόπο που έπαιξε απέναντι στον Έλληνα τενίστα, ο οποίος θα δώσει το «παρών» στον κυριακάτικο τελικό του «ATP Finals».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μπράβο του, με έκανε να μην παίξω στο επίπεδο που ήλπιζα», ανέφερε αρχικά ο 38χρονος Ελβετός, ο οποίος αναφερόμενος στον τρόπο παιχνιδιού του Έλληνα τενίστα είπε:

«Δεν νομίζω να έκανε τη διαφορά το backhand down the line. Η διαφορά ήταν αλλού. Είναι, όμως, ψηλός και είναι δυνατός σε αυτή την πλευρά. Μπορεί να δώσει καμπύλη και γι’ αυτό νομίζω ότι είναι καλύτερος σε γρήγορες επιφάνειες.

Θα τον βοηθήσει στην καριέρα του. Σίγουρα το footwork του είναι επιθετικό. Και θα επιτεθεί σε κάθε ρηχή μπάλα, το κάνει αυτό πολύ καλά. Είναι ένας από τους καλύτερους σε αυτό το παιχνίδι». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν συνεχεία ο «Βασιλιάς» επισήμανε: «Το να στέλνεις την μπάλα στα σώμα με spin και να παίρνεις το λάθος, δεν ξέρω αν είναι πνευματική δύναμη. Σίγουρα δεν έκανε διπλά λάθη, δεν έκανε κάτι χαζό, αλλά ήταν πολύ σκληρός.

Κοιτάξτε, όμως, είμαι εκνευρισμένος που δεν μπορούσα να παίξω καλύτερα και όταν κατάφερα να επιστρέψω, πέταξα το επόμενο γκέιμ. Σίγουρα ευθύνεται και αυτός για αυτό. Βρήκε λύσεις όταν έπρεπε και ήταν καλύτερος από εμένα σήμερα». 

Ερωτηθείς δε για το αν η NextGen είναι έτοιμη να πάρει τα ηνίαμ, υπογράμμισε: «Ίσως ήταν η καλύτερη χρονιά τους, αλλά χρειάζονται αυτό το επόμενο βήμα και φαίνεται ότι ο Ντόμινικ είναι τώρα στα καλύτερά του.

Μετά, όμως, βλέπω τη λίστα με αυτούς που έχουν τελειώσει Νο.1 όλα αυτά τα χρόνια και είναι τρελό που πάντα είναι ένας από εμάς. Αλλά δεν γινόμαστε νεότεροι. Άρα οι πιθανότητες αυξάνονται, διότι εμείς γινόμαστε χειρότεροι και αυτοί γίνονται καλύτεροι».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης