Το πρώτο μετάλλιό της πανηγυρίζει ήδη η ελληνική αποστολή στο 56ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καράτε που διεξάγεται στο Πόρετς της Κροατίας. Η Βίκυ Πανετσίδου «σάρωσε» όποιον αντίπαλο βρέθηκε στο διάβα της στην κατηγορία των -68κ. και προκρίθηκε στον τελικό του Σαββάτου, όπου θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο.

Η Βεροιώτισσα πρωταθλήτρια νίκησε κατά σειρά τις Ράσμουσον (Σουηδία), Τσάβαρ (Βοσνία), Χόλο (Ουγγαρία), κέρδισε το pool στο οποίο συμμετείχε και στη συνέχεια αντιμετώπισε στον ημιτελικό την Τουρκάλα Ελτεμούρ, της οποίας επικράτησε μετά από συναρπαστικό αγώνα. Αντίπαλός της στον τελικό θα είναι η Ιρίνα Ζαρκέτσκα από το Αζερμπαϊτζάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο τελευταίο βήμα πριν από τον τελικό, σταμάτησε –προσωρινά- η πορεία του Γιώργου Τζάνου. Παρότι συμμετείχε στη «βαριά» κατηγορία των +84κ., ο έμπειρος Έλληνας πιστοποίησε το γεγονός ότι βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση και κέρδισε το pool του με διαδοχικές νίκες επί των Μουράτι (Βόρεια Μακεδονία), Τάνας (Ρουμανία), Κβέσιτς (Κροατια). Όμως στον ημιτελικό ηττήθηκε από τον Γερμανό Χόρνε με σκορ 1-1, αλλά τον αντίπαλο να έχει πάρει πρώτος σημείο. Έτσι, το Σάββατο θα παίξει στον τελικό των ρεπεσάζ με στόχο το χάλκινο μετάλλιο.

Μια ευκαιρία για μετάλλιο θα έχει και η παγκόσμια πρωταθλήτρια, Έλενα Χατζηλιάδου, στα +68κ. Μετά από νίκες επί της Βίτσοβατς (Σερβία), Αντούνοβιτς (Σουηδία), έχασε στον τελικό του pool από τη Βουλγάρα Αλεκσάντρα Στούμπλεβα, η οποία στη συνέχεια πέρασε στον τελικό. Έτσι, η «μεγάλη κυρία» του ελληνικού καράτε θα διεκδικήσει μετάλλιο στα ρεπεσάζ.

Στο Κάτα γυναικών, η Τζωρτζίνα Ξένου έφτασε «μια ανάσα» από την οκτάδα, όμως στάθηκε άτυχη και κατέκτησε την ένατη θέση. Καθόλου άσχημα, για μια αθλήτρια που εδώ και σχεδόν ένα χρόνο προπονείται σπίτι της, λόγω των περιορισμών της πανδημίας και της ιδιαίτερης φύσης της κατηγορίας της (καράτε επίδειξης, χωρίς αντίπαλο). Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τον Παναγιώτη Καψάλη που έκανε αξιόλογη προσπάθεια στον α΄ γύρο του κάτα ανδρών, αλλά δεν προχώρησε περισσότερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης