Εντυπωσιακή ήταν η συγκομιδή της εθνικής ομάδας κωπηλασίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, που ολοκληρώθηκε σήμερα (5/9) στην πόλη Κρούζιτσα της Πολωνίας. Οι Ευαγγελία Αναστασιάδου και Ευαγγελία Φράγκου ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο διπλό σκιφ, οι Χρήστος Στεργιάκας και Ιάσονας Εξάρχου κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, ενώ χάλκινο μετάλλιο πήρε η Ελένη Μαρίνα Λεβεντέλη στο σκιφ ελ. βαρών.

Στον τελικό του διπλού σκιφ, οι Αναστασιάδου και Φράγκου οδήγησαν την κούρσα από την αρχή ως το τέλος και τερμάτισαν στην πρώτη θέση με 6:55.94. Υπενθυμίζεται ότι η Ευαγγελία Φράγκου (ΝΟ Γιαννιτσών) τον περασμένο μήνα είχε πάρει χάλκινο παγκόσμιο μετάλλιο στην κατηγορία νεανίδων στο Πλόβνιβ, ενώ η Ευαγγελία Αναστασιάδου (ΝΟ Καστοριάς) ήταν και πέρυσι πρωταθλήτρια Ευρώπης στη συγκεκριμένη κατηγορία, όταν είχε κερδίσει το χρυσό στο σκιφ ελ. βαρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο διπλό σκιφ ανδρών, οι Στεργιάκας και Εξάρχου, παρότι νέο πλήρωμα, κατάφεραν να κατακτήσουν το ασημένιο μετάλλιο με χρόνο 6:19.27, πίσω από την Βρετανία που κέρδισε το χρυσό με 6:15.06.

Το πρώτο χρονικά μετάλλιο για την Ελλάδα ήταν το χάλκινο της Ελένης Μαρίνας Λεβεντέλη στο σκιφ ελ βαρών. Η πρωταθλήτρια του ΝΟ Κατερίνης τερμάτισε τρίτη σε 7:47:77, χάνοντας για λίγο το ασημένιο από τη Βρετανή Μπέιτς (7:46.93), ενώ σχεδόν στο φωτο φινις κέρδισε το χρυσό η Αυστριακή Τεφεντάλερ με χρόνο 7:46.37.

Πολύ κοντά στο βάθρο βρέθηκε και η δίκωπος των κοριτσιών, με τις Παρθένα Παπατέρπου και Ελένη Χαραλαμπίδου να τερματίζουν τέταρτες με χρόνο 7:45.78. Η τετράκωπος άνευ των αγοριών, με τους Στέφανο Καπάκογλου, Παύλο Φαΐτα, Δημήτρη Ζωγράφο και Θεόδωρο Λαπίκοφ, πήρε την 6η θέση στον τελικό με χρόνο 6:10.33.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την 1η θέση στον «μικρό» τελικό του διπλού σκιφ ελ. βαρών κατέκτησαν οι Ανδρέας Αθανασιάδης Καούδης και Στρατός Τριαντάφυλλου με χρόνο 6:29.26, που κατετάγησαν 7οι στη γενική, ενώ οι Λεωνίδας Παλαιοπάνος και Λεωνίδας Τζουμέζης με χρόνο 6:55.42 τερμάτισαν δεύτεροι στον «μικρό» τελικό της δικώπου άνευ και κατετάγησαν όγδοοι στο σύνολο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης