Με νίκη ολοκλήρωσε η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών τις υποχρεώσεις της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Σπλιτ. Το συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου επικράτησε 10-8 της Γαλλίας και κατέλαβε την πέμπτη θέση της τελικής κατάταξης.

Οι «τρικολόρ» πέτυχαν το πρώτο γκολ του ματς, αλλά η εθνική με τρία αναπάντητα τέρματα μέσα σε ένα δίλεπτο πήρε το προβάδισμα και μαζί τον έλεγχο του αγώνα, φτάνοντας να προηγηθεί 7-2 λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου. Αν και είχε κάποια προβλήματα στην άμυνα στον αντίπαλο φουνταριστό (Τομά Βερνού), η ελληνική ομάδα είχε 5/5 στον παίκτη λιγότερο και κάποιες εξαιρετικές συνεργασίες στην επίθεση, δείχνοντας σαφώς πιο «διαβασμένη» σε σχέση με το παιχνίδι της πρεμιέρας απέναντι στους Γάλλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο ημίχρονο η ελληνική επίθεση «μπλόκαρε», ο Φοντανί ανέβασε πολύ την απόδοσή του (απέκρουσε μάλιστα και πέναλτι του Παπαναστασίου), αλλά η άμυνα συνέχισε να είναι αποτελεσματική και η διαφορά δεν έπεσε κάτω από τα τρία γκολ, παρά μόνο στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης.

 

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 4-1, 2-2, 1-3

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Τζωρτζάτος, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης 1, Αργυρόπουλος 1, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης 2, Αλαφραγκής, Γκίλλας, Κάκαρης 2, Νικολαϊδης 1, Βλαχόπουλος 1, Λιμαράκης.

Γαλλία (Φλοριάν Μπριζό): Ντιμπουά, Σονταντιέ, Κρουσιγιά 1, Μπουέ, Καζ 3, Βερνού 1, Μαριόν-Βερνού 2, Μπιορτς 1, Μαρζουκί, Κανόν, Βανπεπερστραέτ, Ντε Νάρντι, Φοντανί.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης