Ο Κώστας Φιλιππίδης ολοκλήρωσε την αγωνιστική σεζόν του 2014 με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο {ρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Σόποτ, τη δεύτερη θέση στη συνολική βαθμολογία του Diamond League και την έβδομη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ζυρίχης.

Κι όλα αυτά σε μια χρονιά, όπου ο Έλληνας πρωταθλητής είχε αρκετές υποχρεώσεις στο μεταπτυχιακό του πρόγραμμα, αλλά και έναν τραυματισμό, ο οποίος αποδείχθηκε αρκετά σοβαρός για να δημιουργήσει προβλήματα στην καθημερινότητά του. Ο 28χρονος άλτης την περίοδο αυτή ξεκουράζεται και ανασυγκροτεί τις δυνάμεις του ενόψει της νέας σεζόν. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού της Πράγας και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου είναι μόνο ορισμένοι από στους στόχους του σπουδαίου αθλητή για το 2015.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μετά το χειμώνα είχα δύσκολη χρονιά εξαιτίας της σχολής, καθώς είχα αρκετές υποχρεώσεις, πολλά μαθήματα και φυσικά την εξεταστική. Εκτός αυτού υπήρχε και το ζήτημα του τραυματισμού που είχα από τον χειμώνα στον προσαγωγό. Ναι μεν γυμναζόμουν, όμως, οι ενοχλήσεις με άφηναν πίσω», είπε ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα, που στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ζυρίχης ξεπέρασε τα 5.60 μέτρα.

«Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα βρέθηκα κοντά στο μετάλλιο, θα μπορούσα να είχα ανέβει στο βάθρο. Η δεύτερη θέση στη συνολική βαθμολογία των Diamond League είναι πολύ σημαντική διάκριση για μένα, γιατί δείχνει πως είσαι ένας αθλητής που ξεκινάει να αγωνίζεται από τον Μάιο και πηδάει καλά έως το Σεπτέμβριο», είπε ο αθλητής, που κατέκτησε τη δεύτερη θέση στη συνολική βαθμλογία των Diamond League για δεύτερη διαδοχική χρονιά.

Ο Φιλιππίδης στο Σόποτ βρέθηκε σε εξαιρετική κατάσταση. Πέντε έγκυρα άλματα σε πέντε διαφορετικά ύψη, τον ανέδειξαν παγκόσμιο πρωταθλητή και του χάρισαν την μεγαλύτερη έως τώρα διάκριση της καριέρας του. «Το πώς ζήσαμε μαζί με τον προπονητή μου την διαδρομή και πώς φτάσαμε έως εκεί νομίζω πως είναι η σημαντικότερη στιγμή για εμένα. Βέβαια το κάθε τι που συμβαίνει στη διάρκεια μιας σεζόν έχει τη δική του σημασία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Φιλιππίδης ξεκίνησε τη θερινή σεζόν με άλμα στα 5.62μ στο Athens Street Event και έκλεισε τελικά την καλοκαιρινή περίοδο με 5.70μ στο μίτινγκ του Βερολίνου στις 31 Αυγούστου και δεν κατάφερε να προσεγγίσει το ατομικό του ρεκόρ (5.82μ). «Υπάρχουν πολλοί λόγοι που δεν σου επιτρέπουν να περάσεις ένα ύψος, ανάμεσα σε αυτούς και οι καιρικές συνθήκες. Σε πολλούς αγώνες στη διάρκεια της σεζόν, θα μπορούσα να είχα ανέβει υψηλότερα απ΄ό,τι τελικά τελείωσα. Το σημαντικό είναι να προχωράς, να μην αφήνεις να σε επηρεάζει ένα αποτέλεσμα και να πηγαίνεις για τον επόμενο αγώνα. Εγώ αυτό κάνω», εξήγησε ο Φιλιππίδης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης