Ιδανικό ξεκίνημα για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση στα διεθνή βαθμολογούμενα τουρνουά της ITTF. Ο Γιώργος Μουχθής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία SM6 του Egypt Para 2020 που φιλοξενήθηκε στην Αλεξάνδρεια, την ίδια στιγμή που ο Μάριος Χατζηκυριάκος κατετάγη 3ος.

Ο Μουχθής στον τελικό  ηττήθηκε 3-0 από τον 33χρονο Ταϊλανδό «χρυσό» Παραολυμπιονίκη του Λονδίνου και 3ο το 2016 στο Ρίο, Ρουνγκρόι Ταινιγιόμ, ο οποίος νωρίτερα είχε κόψει και τον δρόμο του Χατζηκυριάκου προς τον τελικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και οι δύο αθλητές θα συμμετέχουν από αύριο στο ομαδικό, με στόχο να βρεθούν και πάλι στο βάθρο των νικητών, όπως είχαν κάνει και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2019 στο Χέλσινμποργκ γράφοντας Ιστορία για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση.

«Ήταν το πρώτο μας τουρνουά μέσα στο 2020 στο οποίο και οι δύο αθλητές τα πήγαν αρκετά καλά. Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της διεκδίκησης του εισιτηρίου που οδηγεί στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και κάθε διάκριση, μπορεί να μας φέρει πιο κοντά στον στόχο. Ομολογουμένως η απόδοσή και των δύο αθλητών ήταν πάρα πολύ καλή. Έκαναν από μια σημαντική νίκη επί του Ρώσου αθλητή που θα τους δώσει πόντους στην παγκόσμια κατάταξη και θα βελτιώσουν τη θέση τους. Έχουμε κάνει μια πολύ καλή προετοιμασία. Η καλή δουλειά μετά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα συνεχίζεται με την ίδια ένταση. Και προχωράμε με το ίδιο πάθος και την ίδια όρεξη για να πετύχουμε το στόχο μας: την παρουσία της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο Τόκιο.  Αύριο ξεκινούν τα ομαδικά, όπου -αν και είμαστε το δεύτερο φαβορί- θέλουμε την πρώτη θέση», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Πολυχρόνης Σιδηρόπουλος-Πολίτσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης