Δουβαλίδης: «Θα κυνηγήσω το πανελλήνιο ρεκόρ»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2020, 17:37
Δουβαλίδης: «Θα κυνηγήσω το πανελλήνιο ρεκόρ»

Την εξαιρετική αγωνιστική του κατάσταση έδειξε ο Κώστας Δουβαλίδης την Τρίτη στο Ντίσελντορφ, όπου έδωσε τον πρώτο του αγώνα για τη φετινή σεζόν.

Πιο συγκεκριμένα ο Έλληνας σπρίντερ με 7.61 στα 60μ εμπόδια πέτυχε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση της καριέρας του στην απόσταση, τη δεύτερη για φέτος στην Ευρώπη και την πέμπτη στον κόσμο, δείχνοντας πως είναι θέμα χρόνου να κατέβει το φράγμα των 7.60.

«Μετά τον προκριματικό μίλησα με τον προπονητή μου και μου είπε "πάμε τώρα είσαι καλά μπορείς κάτω από 7.65, εκεί σε περιμένω". Κι έτσι έγινε. Δεν έχω κάνει στο παρελθόν ανάλογη προετοιμασία. Πέραν του ότι δεν υπήρχαν προβλήματα κατάφερα να βγάλω όγκο, κομμάτια και μεγάλες εντάσεις και να φτάσω στο επίπεδο που ήθελα», είπε ο Κώστας Δουβαλίδης, που στη διάρκεια της προετοιμασίας του βρέθηκε δύο φορές για μεγάλα διαστήματα στη ζέστη της Ν. Αφρικής.

«Σίγουρα υπάρχει μια μικρή πίκρα για την ακύρωση του Παγκοσμίου κλειστού, ωστόσο το κίνητρο παραμένει υψηλό. Είμαι καλά και θα κυνηγήσω το πανελλήνιο ρεκόρ, το οποίο έδειξα πως μπορώ να απειλήσω. Από εκεί και πέρα έχω μπροστά μου εξαιρετικές διοργανώσεις για το καλοκαίρι. Η δουλειά που έγινε τη χειμερινή περίοδο δεν πάει χαμένη. Αρκεί βέβαια να παραμείνω υγιής και να κάνω μία ακόμη εξίσου καλή προετοιμασία ενόψει της θερινής σεζόν», πρόσθεσε ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα.

Ο Δουβαλίδης θα δώσει τον επόμενο αγώνα του στις 9 του μηνός στη Μετς της Γαλλίας κι από εκεί θα συνεχίσει στο μίτινγκ του Βερολίνου στις 14 Φεβρουαρίου και σε αυτό στη Λιεβέν (19/2). Στο πρόγραμμα του είναι και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου (28-29/2).

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2020, 17:44