Όλοι οι αθλητές που είχαν προκριθεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 θα κρατήσουν τις θέσεις τους για τη διοργάνωση που θα διεξαχθεί τον επόμενο χρόνο, μετά την αναβολή τους λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή (27/03) από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η ΔΟΕ και οι Ιάπωνες διοργανωτές αποφάσισαν την αναβολή του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος του πλανήτη (24/07-9/08) πριν από λίγα 24ωρα, ωστόσο, επιβεβαίωσαν ότι όσοι από τους 11.000 αθλητές που θα αγωνιστούν στο Τόκιο, που είχαν ήδη προκριθεί θα διατηρήσουν αυτό το προνόμιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΔΟΕ δήλωσε επίσης ότι ο αριθμός των κενών θέσεων για κάθε άθλημα των Αγώνων θα παραμείνει ο ίδιος και για τον επόμενο χρόνο. «Το 57% που έχουν ήδη προκριθεί θα διατηρήσουν την θέση τους και ο στόχος είναι να διατηρηθούν τα ίδια ποσοστά αθλητών σε όλα τα αθλήματα», δήλωσε αξιωματούχος της ΔΟΕ.

Ο ιός έχει προκαλέσει χάος με τις αναβολές όλων των αθλητικών γεγονότων, οδηγώντας στην αναβολή πολλών προκριματικών αγώνων για τους Ολυμπιακούς σε πολλά αθλήματα. Οι αθλητές έχουν επίσης περιορίσει τις προπονήσεις τους λόγω των μέτρων που ελήφθησαν για να σταματήσουν τη διάδοση.

Αν και αυτό ήταν ένα τεράστιο χτύπημα για την Ιαπωνία, η οποία έχει επενδύσει 12 δισεκατομμύρια δολάρια για την προετοιμασία των Αγώνων, η απόφαση της αναβολής τους ήταν μια ανακούφιση για χιλιάδες αθλητές σε όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης