Συνέντευξη: Ανδρέας Αθανασούλης

Το 2019 έγραψε ιστορία. Έγινε ο πρώτος Έλληνας πρωταθλητής στους άνδρες που αναρριχήθηκε έως το δεύτερο σκαλί του βάθρου σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα ταε κβον ντο. Τρία χρόνια μετά την τεράστια επιτυχία του Μάντσεστερ επιστρέφει, αυτή τη φορά στο Μεξικό, με πίστη για ακόμα μία υπέρβαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν κρύβει ότι το ταξίδι του έχει έναν προορισμό: Τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι. Ο στόχος φαίνεται πιο κοντά από ποτέ, ωστόσο για να επιτευχθεί, προϋποθέτει συνέπεια στο ραντεβού με το βάθρο στα βαθμολογούμενα τουρνουά, σταθερότητα και τύχη, την ώρα που η προολυμπιακή χρονιά, το 2023, πλησιάζει.

Ο Αποστόλης Τεληκωστόγλου, που βρίσκεται στο Νο.12 της Ολυμπιακής κατάταξης του ταε κβον ντο, μίλησε στη «Ζούγκλα» για τα όνειρά του, το στοίχημα για την πρόκριση στο Παρίσι 2024, τους νέους κανονισμούς που διέπουν το άθλημα με γνώμονα να γίνει πιο θεαματικό, τις θυσίες που έχει κάνει για να βρεθεί ανάμεσα στους κορυφαίους, αλλά και τα εμπόδια που έχει συναντήσει στην πορεία πρωταθλητισμού την οποία διανύει περίπου 15 χρόνια.

Γνωρίζει ότι οι πέντε πρώτοι – ένας από κάθε χώρα – θα γευτούν το νέκταρ της επιτυχίας και θα τσεκάρουν με απευθείας πρόκριση τα εισιτήρια τους για την «Πόλη του Φωτός». Νιώθει ότι η… πεντάδα είναι μία ανάσα και εμφανίζεται πιο αποφασισμένος από ποτέ, θέλοντας να ξορκίσει την κακοδαιμονία που τον κράτησε μακριά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προέρχεται από μία σεζόν με πολύ μεγάλη αγωνιστική δραστηριότητα, φιγουράρει στο Νο. 8 της Παγκόσμιας κατάταξης στα -80 κιλά και μετράει μέσα στο 2022 αρκετές παρουσίες στο βάθρο των νικητών. Στο Grand Prix της Ρώμης, στο οποίο συμμετέχουν μόνο οι καλύτεροι, κατέλαβε την 5η θέση, που είναι το υψηλότερο πλασάρισμα Έλληνα αθλητή στην κατηγορία των ανδρών.

Μέσα στη χρονιά έχει κατακτήσει δύο χρυσά μετάλλια στα βαθμολογούμενα G2 της Βουλγαρίας και της Αλβανίας. Έχει ακόμα στη συλλογή του το ασημένιο μετάλλιο στο G2 του Βελγίου και το χάλκινο στο G2 της Αλβανίας (Presidents Cup), ενώ στους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Πλέον έχει μπροστά του το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Μεξικό στα μέσα του μήνα και θα ολοκληρώσει το 2022 με τη συμμετοχή του στο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας, που θα διεξαχθεί στο Ριάντ από τις 10 μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου.

Φυσικά όλα τα παραπάνω αποτελούν ένα πλούσιο ορεκτικό εν όψει της κρίσιμης χρονιάς και του κυρίως… πιάτου που θα ξεκινήσει από τον Ιανουάριο. Ο Αποστόλης Τεληκωστόγλου διψάει για το… επιδόρπιο και λαχταράει να γευτεί τη γλυκιά γεύση που σερβίρεται στο Παρίσι το καλοκαίρι του 2024.

Δείτε τη συνέντευξη του Αποστόλη Τεληκωστόγλου:

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης