Δύο συνονόματοι, ο Θανάσης Προδρόμου και ο Θανάσης Κωνσταντινίδης, κατέκτησαν τα σημερινά μετάλλια του ελληνικού στίβου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που φιλοξενείται για 4η και προτελευταία μέρα στο Μπίντγκοζ της Πολωνίας. Μάλιστα και οι δύο βρέθηκαν στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου των νικητών, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ελληνικών μεταλλίων έως τώρα στη διοργάνωση, στα οκτώ (1-2-5). Ο Προδρόμου ήταν 2ος στο μήκος Τ20 με επίδοση 7.01μ., ενώ ο Κωνσταντινίδης διπλασίασε τα μετάλλιά του στη διοργάνωση, κατακτώντας αυτή τη φορά το ασημένιο στη σφαιροβολία F32 (σ.σ. ήταν 3ος στην κορίνα της ίδιας κατηγορίας στην πρεμιέρα).

Ασημένιο άλμα στα 7.01 για τον Προδρόμου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ασημένιο», παρά τον εξαιρετικό αγώνα που έδωσε απέναντι στον Κροάτη Ζόραν Τάλιτς, αποδείχθηκε το άλμα πάνω από τα επτά μέτρα, του Θανάση Προδρόμου στον τελικό του μήκους κατηγορίας Τ20.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, με εξαίρεση την 5η προσπάθεια που βγήκε άκυρη, έδειξε να ανεβαίνει άλμα με το άλμα και παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε από τα 6.47μ., ολοκλήρωσε τις προσπάθειές του στα 7.01μ., επίδοση που του έδωσε και την δεύτερη θέση.

Τα ενδιάμεσα άλματα του Προδρόμου ήταν 6.75μ. (2ο), 6.95μ. (3ο) και 6.99μ. (4ο).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεύτερο μετάλλιο για τον Κωνσταντινίδη

Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης έφτασε στο κατώφλι του χρυσού μεταλλίου στην σφαιροβολία F32, με ρεκόρ αγώνων, στην 5η βολή, όμως το ρεκόρ Ευρώπης που σημείωσε ο Ρώσος Τσούρκιν αμέσως μετά, τον υποχρέωσε να συμβιβαστεί με την 2η θέση. Αυτό ήταν το δεύτερο μετάλλιο του Κωνσταντινίδη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πολωνίας, αφού στην πρεμιέρα της διοργάνωσης ήταν τρίτος στην κορίνα της ίδιας κατηγορίας.

Η καλύτερη βολή του Κωνσταντινίδη ήταν 9 μέτρα 82 εκατοστά (σ.σ. είχε άλλες τρεις βολές πάνω από τα εννέα μέτρα και συγκεκριμένα 9.01, 9.71 και 9.15). Ο Τσούρκιν έστειλε την σφαίρα να προσγειωθεί στα 11 μέτρα 16 εκατοστά σημειώνοντας νέο ρεκόρ Ευρώπης, το οποίο σημειωτέων κατείχε ο Κωνσταντινίδης από τις 27/3/2021 στο Ηράκλειο Κρήτης με 10.54μ. Στον ίδιο τελικό ο Δημήτρης Ζησίδης κατετάγη 4ος με 8.09μ. και ο Νικόλαος Γονιός 5ος με 5.63μ.

Ακόμη από ελληνικής πλευράς, ο Γιώργος Βαγιανόπουλος κατετάγη 4ος στη σφαίρα F36 με 11.65μ, ο Λάζαρος Στεφανίδης ήταν 9ος στον ακοντισμό κατηγορίας F34 με 17.39μ, ενώ δεν αγωνίστηκαν στα 400μ. Τ62 οι Γιάννης Σεβδικάλης και Στέλιος Μαλακόπουλος.

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γκόλμπολ: Στα προημιτελικά η εθνική ανδρών

Την ομάδα έκπληξη, έως τώρα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γκόλμπολ των ανδρών Β` κατηγορίας, Ιταλία, θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά, η εθνική μας, αύριο, Σάββατο 5 Ιουνίου.

«Θεωρώ πως δεν θα υπάρξουν απρόοπτα και θα συνεχίσουμε στα ημιτελικά, με το βλέμμα πάντα στραμμένο στο μετάλλιο, που είναι και ο στόχος μας», σχολίασε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Αντώνης Ανάστος, αναφερόμενος στην αντίπαλο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στην οκτάδα.

Η ελληνική ομάδα, προκρίθηκε στα προημιτελικά αήττητη και συγκεκριμένα με τρεις νίκες και μία ισοπαλία. Επικράτησε 10-0 της Ρουμανίας,  12-4 της Πορτογαλίας και 12-6 της Ρωσίας, ενώ αναδείχθηκε ισόπαλη 6-6 με το Ισραήλ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης