Πραγματοποιώντας μεγάλη ανατροπή, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θριάμβευσε στο παιχνίδι του με τον Νόβακ Τζόκοβιτς για τα προημιτελικά του Shanghai Masters.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, μολονότι βρέθηκε να χάνει από τον Σέρβο, Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, βρήκε το ψυχικό σθένος να γυρίσει το παιχνίδι και, επικρατώντας εν τέλει με 2-1 σετ (6-3, 5-7, 3-6), πέτυχε μία από τις μεγαλύτερες νίκες της καριέρας του, παίρνοντας έτσι την πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή είναι η δεύτερη νίκη επί του «Νόλε» για τον Στέφανο, ο οποίος για να φτάσει στον τελικό θα πρέπει το Σάββατο (11:30, Cosmote Sport 6) να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ρώσου, Ντανίλ Μεντβέντεβ, από τον οποίο μετράει τέσσερις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια που έχει δώσει απέναντί του.

 

O Σέρβος μπήκε φουριόζος στο παιχνίδι και, αφού υπερασπίστηκε το σερβίς του, ανοίγοντας λογαριασμό στα games, εν συνεχεία με τέσσερις κερδισμένους πόντους έκανε το break (2-0), για να φτάσει στη συνέχεια αρκετά εύκολα στο 3-0.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τσιτσιπάς με love game πανηγύρισε το πρώτο του game στο ματς, ωστόσο ο Τζόκοβιτς, έχοντας τρομερά χτυπήματα, δεν άφησε περιθώριο στον Έλληνα πρωταθλητή, διευρύνοντας το προβάδισμά του (4-1).

Το έκτο game απέκτησε γαλανόλευκο χρώμα, καθώς το κατέκτησε με άσο ο Στέφανος, ωστόσο εν συνεχεία ήρθε το 5-2 για τον Τζόκοβιτς, έπειτα από ένα ωραίο ράλι, που ανέδειξε νικητή τον Σέρβο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής μείωσε σε 5-3, όμως ο Τζόκοβιτς έκανε άνετα το 6-3, κατακτώντας το πρώτο σερβίς, ύστερα από 32 λεπτά.

Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς ανέβασε στροφές και, σε αντίθεση με το πρώτο, ήταν αρκετά ανταγωνιστικός.

Ο Στέφανος υπερασπίστηκε το σερβίς του (1-0), ενώ το ίδιο έπραξε και ο Σέρβος, ισοφαρίζοντας σε 1-1 τα games. Ακολούθησε το 2-1 από τον Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος όμως είδε τον Τζόκοβιτς να απαντά (2-2).

Ο Τσιτσιπάς υπερασπίστηκε το σερβίς του κάνοντας το 3-2 και μάλιστα βρέθηκε μια ανάσα από το break, έχοντας διπλό μπρέικ πόιντ. Εντούτοις, ο «Νόλε» κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και ισοφάρισε σε 3-3.

Οι δύο αντίπαλοι συνέχισαν να βαδίζουν χέρι χέρι στα games (4-4), ακολούθησε νέα ισοπαλία στο 5-5, ωστόσο στη συνέχεια ο Τσιτσιπάς κατάφερε να φτάσει στο 7-5, ισοφαρίζοντας σε 1-1 τα σετ.

Η κατάκτηση του δεύτερου σετ αναπτέρωσε το ηθικό του Έλληνα τενίστα, ο οποίος μπήκε δυνατά στο κορτ για το τρίτο σετ.

Με τον όγδοο άσο του στο παιχνίδι προηγήθηκε με 1-0 και, παρά την απάντηση του Σέρβου (1-1), κράτησε το σερβίς του στο τρίτο game, ανακτώντας το προβάδισμα (2-1).

Το μομέντουμ πλέον ήταν με τον ανεβασμένο Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος φρόντισε να κάνει ακόμη χειρότερα τα πράγματα για τον αντίπαλό του.

Πιο συγκεκριμένα, με break ο Στέφανος πήρε «αέρα» δύο games (3-1), ενώ στρίμωξε ακόμη περισσότερο το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, κάνοντας το 4-1.

Ο Τζόκοβιτς αντέδρασε και μείωσε αρχικά σε 4-2 και εν συνεχεία σε 5-3, ωστόσο πέραν τούτου ουδέν, καθώς ο Τσιτσιπάς έφτασε στο 6-3, πετυχαίνοντας μία ιστορική νίκη απέναντι στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης!

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης