Το blog του Παρατηρητηρίου Σεισμών ανανεώθηκε και καθημερινά οι αναγνώστες της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας zougla.gr μπορούν άμεσα να ενημερώνονται, να παρακολουθούν διαδραστικούς χάρτες και σεισμογράφους ανά περιοχή και να παραθέτουν τις ερωτήσεις τους, όσον αφορά τη σεισμική δραστηριότητα στη χώρα μας.

Μ’ ένα κλικ, ο κάθε χρήστης, μέσω της ειδικής φόρμας του «Παρατηρητηρίου», «Επικοινωνήστε μαζί μας», αποστέλει την ερώτησή του και η επιστημονική ομάδα του Δρ. Γ. Χουλιάρα, Κύριου Ερευνητή Σεισμολογίας Ε.Α.Α, θα απαντά στους πολίτες. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ: Interactive: Ερωτήσεις και απαντήσεις για τη σεισμική δραστηριότητα

Ερώτηση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα ήθελα να σας ρωτήσω τι γίνεται στην Πάτρα με τους σεισμούς αυτό το διάστημα; Πρόκειται για μια προσεισμική ακολουθία; Έχουμε χάσει τον ύπνο μας.
 
Ευχαριστώ Μαρία

Απάντηση

Στην περιοχή του Κορινθιακού κόλπου, πλησίον την Πάτρας, παρατηρήθηκε επιφανειακή σεισμική δραστηριότητα, χαμηλού έως μετρίου μεγέθους, με μέγιστο παρατηρούμενο μέγεθος τον σεισμό μεγέθους Μ=4,5 βαθμούς της κλίμακας Richter στις 21/09/2014, η οποία εξελίσσεται και έχει μειωθεί σε συνάρτηση με τον χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παρουσία παρόμοιας μικροσεισμικής δραστηριότητας, η οποία παρουσιάζει χρονική διάρκεια λίγων ημερών ή και εβδομάδων, αποτελεί ένα σύνηθες φαινόμενο για τον Πατραϊκό Κόλπο και την ευρύτερη περιοχή (Κορινθιακός Κόλπος).

Με εκτίμηση

Δρ. Γ. Χουλιάρας
Κύριος Ερευνητής Σεισμολογίας Ε.Α.Α

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης