Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στα νησιά Λόγιαλτι, σύμφωνα με τις μετρήσεις του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου. 

Η δόνηση σημειώθηκε σε θαλάσσιο χώρο, με εστιακό βάθος 10 χλμ. και επίκεντρο στα 424 χλμ. ανατολικά της πόλης Tadine στη Νέα Καληδονία. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται πως προηγήθηκε ιδιαίτερα έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή, καθώς μέσα σε μιάμιση ώρα έχουν καταγραφεί δονήσεις 6, 5,7 και 6,1 Ρίχτερ. Οι σεισμοί συνεχίστηκαν και αργότερα, αφού μέχρι τις 17:30 έχουν σημειωθεί δύο δονήσεις 5.1 Ρίχτερ, μία 5, μία 5.2 και μία 6.2.

Οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας κάλεσαν τους πολίτες που ζουν στα βόρεια παράλια της χώρας να απομακρυνθούν από τις ακτές, λόγω του κινδύνου να προκληθεί τσουνάμι. «Αναμένουμε ότι οι παράκτιες περιοχές της Νέας Ζηλανδίας θα εκτεθούν σε ασυνήθιστα ισχυρά ρεύματα και σε μια απρόβλεπτη άνοδο των υδάτων», ανέφερε η Υπηρεσία Διαχείρισης Κρίσεων. «Οι άνθρωποι που βρίσκονται στη θάλασσα ή στις ακτές πρέπει να απομακρυνθούν από τις παραλίες, από τα λιμάνια και τις εκβολές» των ποταμών, πρόσθεσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης